Teknoloji

Apple Watch gizli girişi sayesinde daha hızlı şarj edilebiliyor

Apple’ın akıllı saati Apple Watch’un taban kayışının hemen yanında gizli bir giriş bulunuyor. Cupertino merkezli şirket söz konusu girişin hangi amaçla yerleştirildiğini açıklamasa da, bir faydası var gibi gözüküyor. Aksesuar üreticisi Reserve Strap, girişi Apple Watch’u şarj etmek için kullanırken, akıllı saatin pilinin bu yolla Apple’ın endüktif şarj yöntemine kıyasla daha hızlı dolduğu görülüyor.

Reserve Strap, gizli girişin Apple Watch’un pilini ana şarj yöntemine kıyasla daha hızlı doldurduğunu bir video aracılığıyla kanıtlamayı da ihmal etmedi. Gizli giriş, endüktif şark yöntemine göre yüzde 5 oranında daha hızlı şarj imkanı sağlıyor. Bu oran kullanıcıları gizli girişi açmaya ikna edecek gibi gözükmese de, Apple Watch için şarj özelliği bulunan kayışlar üreten Reserve Strap için uygun bir pazarlama aracı profili çiziyor.

apple-watch-gizli-giris-010615

Apple’ın söz konusu girişi teşhis ve sorun çözümü için kullandığı düşünülmüştü. Ancak girişin şarj amacıyla kullanılabilmesi, Apple’ın bundan sonraki Apple Watch nesillerinde akıllı kayışlara yer verebileceği ihtimalini akıllara getiriyor. Akıllı kayışlarla birlikte Apple Watch’un ekstra bir pil ömrüne ve yeni sensörlere de kavuşabileceğini belirtmekte fayda var. Diğer akıllı saatlerde akıllı kayışların testi başlasa da, Apple’ın aksesuar üretimi konusunda diğer şirketlere olan üstünlüğü yapacaklarının merakla beklenmesine neden oluyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER