Teknoloji

Facebook Messenger ve GoPro yeni Apple Watch uygulamaları arasında yer alıyor

applw-watch-gopro-090915
Görsel: The Verge

Apple, merakla beklenen etkinliğinin açılışını geçtiğimiz nisan ayında satışa sunulan Apple Watch’a dair haberler vererek gerçekleştirdi. Apple CEO’su Tim Cook, Apple Watch sahiplerinin memnuniyet oranının yüzde 97’yi bulduğunu belirtirken, akıllı saate ilişikin yeniliklerin duyurulması için sözü Apple Watch şefi Jeff Williams’a bıraktı.

Görsel: The Verge
Görsel: The Verge

Jeff Williams, Apple Watch için hazırlanan uygulama sayısının 10 bini bulduğunu belirtirken, yeni uygulamalardan bazılarının da duyurusunu yaptı. Yeni Apple Watch uygulamaları arasında göze ilk çarpanlar ise Facebook Messenger ve GoPro oldu.

Apple’ın sahnede paylaştığı ekran görüntülerine bakıldığında Facebook Messenger uygulamasıyla Apple Watch sahiplerinin gelen mesajlara sesli yanıt verebildiği görülüyor. GoPro uygulamasıysa kullanıcıların Apple Watch’tan minyatür bir vizör olarak faydalanmasını sağlıyor.

Görsel: The Verge
Görsel: The Verge

Apple’ın üzerine özel zaman ayırdığı bir diğer Apple Watch uygulaması ise Airstrip oldu. Tıbbi bir uygulama olan Airstrip, doktorların hastaların değerlerini daha detaylı biçimde görmesini ve kalp atış hızı veya diğer değişkenleri gerçek zamanlı olarak takip etmelerini sağlıyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER