Manşetler

Apple Watch GPS + Cellular modelleri Türkiye’de

apple watch cellular
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Apple Watch’un hücresel bağlantı imkanı sunan Cellular modeli bugün itibarıyla Türkiye’de kullanıcılarla buluştu. Müşteriler Apple Watch Series 7 veya SE modellerinin GPS + Cellular versiyonlarını tercih edebiliyor.

Apple Watch Cellular modelleri iPhone’unuz yanınızda olmasa dahi kendi kendine mobil şebekeye bağlanabiliyor, telefon aramaları yapmanıza, mesajlaşmanıza ve bildirimlerinizi almanızı sağlıyor. Bu sayede her zamankinden daha özgür olabiliyorsunuz.

Apple Watch Cellular’ın çok faydalı olabileceği birçok alan var. Kullanıcılar açık havada koşu, bisiklet, yüzme, kayak, kano, windsurf ve benzeri su sporları yaparken dahi hem antrenman metriklerinizi takip edebilir, hem de telefonları yanlarında olmasa dahi bağlantıda kalabilirler. Üstelik yürüyüş, koşu ya da bisiklet sırasında Harita’yı da kullanma ve rotayı takip etme imkanı da bulunuyor.

Apple’ın belirttiğine göre, tüm bu senaryolarda Apple Watch’a en iyi eşlik eden üçlü Siri, AirPods ve Apple Music oluyor. Bazen kullanıcılar gizlilik nedeniyle Apple Watch’tan telefon görüşmesi yapmak istemeyebiliyor. Bu gibi durumlarda AirPods ve Siri kullanışlı olacaktır. iPhone’unuz yanınızda olmasa da kolayca aramalar yapabilir, mesaj gönderebilir, anımsatıcılar kurabilirsiniz. Hatta bir akıllı kilidiniz varsa yanınıza anahtar da almadan dışarı çıkabilirsiniz.

Spor yaparken müzik dinlemek isterseniz de Apple Music’teki 90 milyondan fazla şarkıya ve 30 binden fazla çalma listesine direkt olarak Apple Watch’unuzdan ulaşabilirsiniz. Aynı şekilde bir şeyler öğrenmek, uzman isimlerin sohbetlerini dinlemek ya da sadece ilginizi çeken bir konuya kulak vermek için Podcast’ler dinleyebilirsiniz. Yapmanız gereken tek şey Siri’den istemek olacaktır.

Telefon taşımanın ya da elinde telefonla dolaşmanın çok ideal olmadığı meslek grupları; örneğin öğretmenler, doktorlar, spor hocaları, oyuncular için de Apple Watch Cellular ideal olabilir.

Apple Watch Cellular 112 veya uluslararası acil çağrı numaralarını otomatik olarak arayabiliyor

Apple Watch’un bazı kullanıcıların hayatlarını kurtardığına dair haberlere yer vermiştik. Cellular modeller kullanıcıların başlarına gelebilecek kötü durumlar için de büyük faydaya sahip. Bir kaza durumunda telefonunuza erişemeseniz dahi Apple Watch’unuzdan arama yaparak yardım alabilirsiniz. Dışarıda iPhone’unuz olmadan spor yaparken kötü bir düşme yaşarsanız düşme algılama özelliği siz hareketsiz kalsanız bile acil servislere haber vererek yardım çağırabilir. Bazen de evde telefonu unutup çıkma ya da çantayı çaldırma gibi talihsiz durumlarda da Apple Watch cellular modeli yardımınıza koşabilir. Apple Watch, düşme durumunda 112’yi otomatik olarak arayabiliyor ve konumu bildiriyor. Bununla birlikte aynı hizmetten yurt dışında birçok ülkeden de yararlanmak mümkün.

Ayrıca Apple Watch çocuklarıyla iletişimde kalmak isteyen ebeveynlar ya da telefonlarını duymayan / şarj etmeyi unutabilen aile büyükleri için de çok faydalı olabilir.

Apple Watch Cellular fiyatları

41 mm Watch Series 7 GPS için 8.399 TL, GPS + Cellular modeli için ise 13.399 TL fiyat veriliyor. 45 mm Watch Series 7’nin GPS versiyonunun fiyatı 8.999 TL iken, GPS + Cellular modelinin fiyatı ise 13.899 TL.

40 mm Watch SE GPS modeli 5.849 TL, GPS + Cellular modeli ise 9.299 TL fiyata sahip. 44 mm kasalı seçeneklere baktığımızda, GPS modeli 6.449 TL’ye, GPS + Cellular sürümü ise 9.799 TL’ye satılıyor.

Apple’ın belirttiğine göre, ABD’de satılanlar hariç olmak üzere, yurt dışından satın alınmış Apple Watch GPS + Cellular modellerini IMEI kaydını yaptırdıktan sonra Türkiye’de de kullanmak mümkün. iPhone 6s veya daha yeni iPhone sahibi olup iOS 15 ve üstü sürümle cihazlarını kullananlar Apple Watch Series 3 veya daha yeni hücresel ağ destekli akıllı saatlerini kullanabilirler.

Apple Watch Cellular modelleri şu anda yalnızca Turkcell tarafından destekleniyor. Akıllı saatin hücresel bağlantısını etkinleştirmek için bağlı iPhone’daki hattın eSIM olması gerekmiyor. iPhone’daki Watch uygulamasında bulunan etkinleştirme bölümünden hücresel bağlantı etkinleştirmesini hızlı biçimde yapabilirsiniz.

İLGİLİ HABERLER