Bilim

Apple Watch bisikletten düşen kişinin hayatını kurtardı

apple watch

Apple Watch’un hayat kurtardığı olaylar daha önce gündeme gelmişti. Bu olaylara bir yenisi daha eklendi. ABD’nin Los Angeles şehrinde bisikletten düşen bir Apple Watch kullanıcısının hayatı, saatinin acil yardım merkeziyle iletişime geçmesi sayesinde kurtuldu.

İsmi açıklanmayan kazazede, gece saatlerinde Los Angeles’ın Hermosa Beach bölgesinde elektrikli bisikletinden düştü. Düşüşün ardından kazazedenin Apple Watch’u otomatik olarak acil yardım merkezine ulaştı. Bu çağrının ardından bildirilen koordinatlara giden polisler, yerde yatan ve başı kanayan bisiklet sürücüsüyle karşılaştı. Hastaneye kaldırılan kazazedenin tedavisinin birkaç gün süreceği belirtildi.

Apple’ın akıllı saati, bir düşüş tespit ettiğinde 60 saniyelik bir geri sayım başlatıyor. Eğer kullanıcı iyiyse, geri sayım acil yardım çağrısı yapılmadan durduruluyor. Ancak kullanıcı baygınsa veya gerçekten zor durumdaysa akıllı saat otomatik olarak ilk yardım merkezini arıyor ve kullanıcının sert bir şekilde düştüğünü bildiriyor. Buna ek olarak, saatin sahibinin konum bilgileri de yaklaşık olarak acil yardım ekiplerine gönderiliyor.

Apple Watch, saat sahibinin acil durum kişilerini de mesajla durumdan haberdar ediyor. Bu özelliğin önemi, Apple’ın akıllı saati için hazırladığı en yeni reklamlardan birinde de öne çıkarılıyor.

İLGİLİ HABERLER