Teknoloji

Apple Watch bir kez daha hayat kurtardı, hikayeyi Tim Cook paylaştı

apple watch series 4
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Apple CEO’su Tim Cook, Twitter hesabı aracılığıyla Apple Watch’un nasıl hayat kurtardığını anlatan bir hikayeyi paylaştı. Twitter üzerinden Cook’a ulaşan Elissa Lombardo isimli kadın, paylaşımında kocasının Apple Watch tarafından kalbinde ritim bozukluğu olabileceği konusunda uyarıldığını ve bu uyarı sayesinde hastaneye giderek daha ciddi bir durumu engellediklerini belirtti.

Kocasının olaydan iki gün önce yeni Apple Watch’unu satın aldığını ifade eden Lombardo, saatin kalp atış hızının 150 bpm’ye ulaştığını ve ritimde bozulmayı tespit ettiğini dile getirdi. Saatin uyarısının ardından acil servisin yolunu tutan Lombardo çifti, buradaki muayene sonucunda Bay Lombardo’nun kalp damarında ciddi bir tıkanma olduğunu öğrendi. Elissa Lombardo, koroner damarlarına iki stent takılan eşinin kendisini adeta “yeniden doğmuş gibi” hissettiğini dile getirdi. Tüm dünyanın bu hikayeyi duymasını istediğini söyleyen Elissa, Apple CEO’su Tim Cook’a teşekkür etti.

Tim Cook, Elissa Lombardo tarafından kendisine gönderilen tweet’i, şu ifadelerle birlikte yeniden paylaştı: “Elissa, kocanın daha iyi hissettiğini duymak beni mutlu etti. Sizinki gibi hikayeler bize ilham veriyor, bunu bizimle paylaştığın için teşekkür ederiz.”

Apple Watch, daha önce de ciddi sağlık sorunların önceden tespiti konusundaki yeteneklerini göstermişti. Kalp ritmini düzenli olarak takip eden ve olası düzensizliklerde kullanıcılarını uyaran akıllı saatin yeni versiyonu, EKG çekme ve düşmelerde otomatik olarak acil servisi arayabilme gibi yeteneklere sahip.

İLGİLİ HABERLER