Teknoloji

Apple Watch ailesine SE’den daha uygun fiyatlı bir model eklenebilir

ios 14.5 apple watch se inceleme

Apple’ın yeni akıllı saatleri şirketin 7 Eylül’de gerçekleştireceği etkinlikte tanıtılacak. Şimdiye kadar çıkan haberlerin odak noktasında Apple Watch Pro olsa da, Cupertino merkezli şirket başka bir sürpriz daha yapabilir. The New York Times’ın haberine göre, Apple’ın akıllı saat kadrosuna mevcut Watch SE’den daha uygun fiyatlı bir model daha eklenecek. Haberde Apple’ın genç akıllı saat müşterilerine ulaşmak için böyle agresif bir hamle yapacağı belirtiliyor.

Cupertino merkezli şirketin Watch SE’den daha uygun fiyatlı bir saat çıkarma kararında ebeveynlerin çocuklarına akıllı telefon almadan önce akıllı saat alma tercihinin etkili olduğu söyleniyor. Hücresel bağlantı desteğine sahip akıllı saatler anne ve babalara çocuklarıyla iletişim kurma ve onları izleme imkanı verirken, küçük ekran da çocukların “internet bağımlısı” olmasını engelleyebilecek bir faktör olarak değerlendiriliyor.

The New York Times’ın haberine göre; Apple’ın çalışmalarını yakından “takip edenler”, şirketin Apple Watch için Aile Paylaşımı özelliğini hazır hâle getirmesinin üç yıl sürdüğünü belirtiyor. watchOS 7 ile kullanıma sunulan Aile Paylaşımı özelliği, iPhone’u olmayan birinin hücresel bağlantı destekli bir Apple Watch kullanmasını mümkün kılıyor. Böylelikle saat üzerinden telefon görüşmesi yapılabiliyor, mesaj gönderilebiliyor, uygulamalara erişilebiliyor ve konum paylaşılabiliyor.

Habere göre, Apple’ın bu özelliği hazırlamasının üç yıl sürmesinde temel etken pil kaynaklı endişeler oldu. Apple’ın akıllı saatlerini telefon bağlantısı olmadan kullanmak pil ömrünü ciddi anlamda etkiliyor. Çünkü saat bazı görevleri iPhone’a havale edemiyor ve her şey saat tarafından gerçekleştiriliyor.

Apple’ın “genç akıllı saat müşterileri” için daha agresif şekilde rekabet etmek istediği ve bu nedenle Watch SE’den daha uygun fiyatlı bir versiyon hazırlamaya karar verdiği belirtiliyor. Bu modelin duyurusunun da 7 Eylül’deki etkinlikte yapılacağı söyleniyor.

The New York Times’ın haberinde şu ifadeler yer alıyor: “Bu yeni model saatin diğer yeni versiyonlarıyla birlikte tanıtılacak. Bunlar arasında profesyonel sporcular için hazırlanan ve Garmin gibi şirketlerin ürünleriyle rekabet edecek üst sınıf bir model de bulunuyor.”

Apple’ın 7 Eylül etkinliği Apple Watch tarafında da oldukça hareketli geçecek gibi görünüyor. Şirketin Watch Pro ve Watch Series 8’in yanında yeni Watch SE’yi de tanıtacağı konuşuluyordu. Etkinlikte karşımıza hangi modellerin çıkacağını öğrenmek içinse çok az daha sabretmek gerekiyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER