Bilim

Apple Watch 76 yaşındaki bir adamın hayatını kurtardı

apple watch

apple watchApple Watch verdiği uyarılarla zaman zaman kullanıcılarının hayatının kurtarılmasını sağlayabiliyor. Kısa süre önce Hong Kong’da yaşanan bir olay da bu durumu bir kez daha gözler önüne seriyor.

Hong Kong’da yaşayan 76 yaşındaki Gaston D’Aquino, 1 Nisan günü kilisede otururken akıllı saatinin ekranında kalp atış hızının yükseldiğine dair bir uyarı gördü. Kendini iyi hissetmesine rağmen bu uyarıyı ciddiye alan D’Aquino, ailesiyle Paskalya yemeği yemek yerine hastaneye gitti.

Hastanede doktora saatindeki uyarıyı gösteren D’Aquino, bu uyarıya rağmen kendisini iyi hissettiğini belirtti. Tedbir amaçlı olarak çekilen EKG’nin ardından ilk kontrolü yapan doktor, D’Aquino’yu bir kardiyoloji uzmanına yönlendirdi. Kardiyoloji uzmanının yaptığı inceleme sonucunda ise üçü ana koroner damardan ikisinin tamamen, birinin ise yüzde 90 oranında tıkalı olduğu anlaşıldı.

Hemen balon anjiyo uygulanan D’Aquino, kısa süre içinde taburcu oldu. Taburcu olmasının ardından Apple CEO’su Tim Cook’a bir mektup yazan D’Aquino, Apple Watch’un nasıl hayatını kurtardığını anlattı. D’Aquino’nun yazdığı mektuba yanıt veren Tim Cook da hem geçmiş olsun dileklerini iletti hem de bu tarz hikayelerin kendilerini daha ileriye gitmek için teşvik ettiğini belirtti.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER