Teknoloji

Apple Vision Pro, uçak seyahatleri için yeni bir mod ile gelebilir

apple vision pro

Apple, Vision Pro modelinin uçak seyahatlerine özel ayarlarla donatılabileceğini düşünüyor. VisionOS’un ilk betasını inceleyen MacRumors, cihazın işletim sisteminin bir “Seyahat Modu” seçeneği içerebileceğini buldu. Bu özellik, uçuş sırasında kullanılabilir olacak.

MacRumors tarafından ortaya çıkan metin stringlerine göre, kullanıcılar bu özelliği açabilecekler. “Eğer bir uçakta iseniz, Apple Vision Pro’nuzu kullanmaya devam etmek için Seyahat Modu’nu açık tutmanız gerekecek” şeklinde bir uyarı yapıyor. Ayrıca kullanıcının “Seyahat Modu’nda hareketsiz kalmaları” gerektiğini belirtiyor. Bu durum, kulaklığı takan kişinin hareket etmesi ve yanındaki kişiyi rahatsız etmesini önlemek amacıyla düşünülmüş olabilir.

Apple’ın Vision Pro için hala görmediğimiz fitness özellikleri üzerinde çalıştığı da söylentiler arasında. VisionOS içindeki diğer metinler “bazı farkındalık özelliklerinin kapalı olacağını” belirtiyor. Bu durum, cihazın Seyahat Modu’nda bazı mekansal farkındalık sensörlerini kullanmayabileceğini düşündürüyor. Ayrıca “dijital kişiliğinizi” de kullanmanıza izin vermiyor olabilir. Bu özellik, kullanıcıların FaceTime ile Vision Pro’yu kullanırken yüzlerinin hiperrealistik bir avatarını oluşturup kullanmalarını sağlıyor.

Tüm bunların ne anlama geldiği ve Seyahat Modu’nun nasıl çalışacağı henüz net değil. Ancak bu bilgiler, Apple’ın hangi sınırlamalarla çalışmak zorunda kalabileceğine dair bir fikir veriyor. 3,499 dolarlık bu kulaklık, seyahat özellikli özelliklerle gelse bile, birçok kullanıcının uçakta bu ürünü kullanmayı tercih etmeyeceğini düşünüyoruz. Apple’ın bu çabayı takdir ediyoruz, ancak çoğu kişi muhtemelen önündeki koltuğun arkasındaki filmleri izlemeyi tercih edecektir.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER