Apple, 2019’da Corellium’un sanal iOS yazılımıyla telif haklarını ihlâl ettiği gerekçesiyle mahkemeye başvurmuştu. Söz konusu sanal yazılım, araştırmacıların fiziksel bir cihaz olmadan iOS üzerinde test yapabilmelerini mümkün hâle getirmişti.
Federal davalarda uzlaşmayı başaran taraflar, sonunda davayı kapatabildi. İki şirket arasındaki anlaşmazlık, güvenlik endüstrisinde önemli bir tartışma ve eleştiri konusu olmuştu. Eğer uzlaşma sağlanmasaydı, taraflar 16 Ağustos’ta yeniden mahkemede karşılaşacaktı.
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Apple’ın OpenAI davasında Jony Ive’ın isminin geçmemesinin nedeni ortaya çıktı

Apple’ın 634 milyon dolarlık patent itirazını mahkeme reddetti

Apple cihazları için abonelik dönemi başlayabilir

Apple şimdiye kadarki en büyük ekranlı iPhone’u hazırlıyor olabilir

Apple’ın en büyük tedarikçisi TSMC üretim fiyatlarını artıracak
The Washington Post’un haberine göre, Corellium’un sanal iOS yazılımı çalışmaya devam edecek. Tarafların anlaşma koşulları konusunda ise henüz bilgi verilmiş değil.
Apple tarafından açılan dava dosyasına bakıldığında Cupertino merkezli şirketin telif hakkı ihlâli konusunda güçlü gerekçeleri olduğu görülüyor. Bu da iki şirket arasındaki uzlaşma koşullarının biraz daha merak edilmesine neden oluyor. Yakında bu konuda yeni bilgilerin ortaya çıkması sürpriz olmayacaktır.
Günün Öne Çıkan Fırsatları






Teknoblog'un satış ortaklıkları vardır. Bunlar, editoryal içeriği etkilemez, ancak Teknoblog, satış ortaklığı bağlantıları üzerinden satın alınan ürünler için komisyon kazanabilir.


