Teknoloji

Apple ürünlerinin reklamlarından oluşan bu arşive mutlaka göz atın

apple imac 2001

Grafik tasarımcısı ve pazarlamacı Sam Henri Gold, 1970’lere kadar uzanan Apple ürünlerinin tanıtım materyallerinin yer aldığı inanılmaz bir arşiv oluşturdu. Üstelik bu arşivi herkesin ulaşabileceği bir Google Drive klasörüne de yükledi.

Klasörde şirketin ürünlerinin yüzlerce videosu ve fotoğrafı bulunuyor. Eğer zaman tünelinde bir yolculuğa çıkma zamanının geldiğini düşünüyorsanız, bu fotoğraflara ve videolara biraz zaman ayırmanızı tavsiye ederiz.

Gold’un bu küçük çevrimiçi müzeyi oluşturması on bir yıllık uzun ve zorlu bir çalışmanın sonunda gerçekleşti. Ziyaretçiler sayfa içinde gezinerek Apple’ın yıllar boyu ürünlerini nasıl pazarladığını görebilirsiniz. Arşivde genel olarak şirketin TV reklamları var. Ancak tanıtım materyalleri, ürün fotoğrafları ve basılı reklamlar da mevcut. Gold, videoları arşivlemeye birkaç yıl önce, “Every Apple Video” adlı YouTube kanalının güncellemeyi bırakmasından sonra başladığını dile getiriyor.

https://twitter.com/samhenrigold/status/1142065466942349312

Arşivde geniş bir yelpazeye yayılmış materyal bulunuyor. Ridley Scott’ın simge niteliğindeki 1984 Super Bowl reklamı da var, ancak Apple PowerBook’un Kurtuluş Günü filmindeki sahnesinden bir kesit de yer alıyor. Bununla birlikte arşiv, günümüze kadar uzanarak Apple’ın iTunes yazılımının ve orijinal iPod, iPhone ve iPad modellerinin reklamlarını da içeriyor.

Öte yandan Gold, şirketin çeşitli ürünlerini tanıttığı etkinliklerin videolarını da arşive eklemiş. Steve Jobs ve diğer şirket yöneticilerinin görüntüleri ve dahası da bulunuyor.

Sonuç olarak Gold’un arşivi Apple tutkunları için bulunmaz bir nimet sayılır. Arşive bir kere dalıp saatlerce dolaşmanız işten bile değil. Bu nedenle geniş bir zamanda gezinmeye başlamanız en iyisi olacaktır.

İLGİLİ HABERLER