Teknoloji

Apple TV uygulaması 2019 model LG Smart TV’lere geldi

apple tv uygulama lg smart tv

LG, Apple TV uygulamasını daha önce söz verdiği gibi çeşitli 2019 model Smart TV’lerinde kullanıma sundu. Uygulama 80’i aşkın ülkedeki TV’lerde kullanılabilir olacak ve müşterilere Apple’ın yeni Apple TV+ video abonelik servisine erişme imkanı verecek. Aynı zamanda iTunes’dan film satın alma veya kiralama fırsatı da verecek.

LG’nin 2019 model TV’leri zaten AirPlay 2 ve HomeKit desteklerini barındırıyordu ve bu sayede Apple cihazlarıyla kablosuz entegrasyon imkanı sunuyordu. Şirket, geçen ay düzenlenen CES 2020’de 2020 model yeni TV serisini gösterdi ve bunlarda Apple TV uygulaması da yüklü olarak geliyordu. 2018 model TV’lere de bu yıl içinde güncellemenin geleceği kaydedildi.

Güncellemeyle birlikte Apple TV 4K kutusuna olan ihtiyaç biraz daha azalacaktır. Tabii ki, Apple TV’de bulunan tvOS App Store’a erişim, buradan uygulama ve oyun indirme gibi istekler ve ihtiyaçlar için hâlâ Apple’ın set üstü cihazına ihtiyaç var. Aynı zamanda Apple Arcade oyunları da Apple TV donanımı olmadan TV’de oynanamıyor.

Bu haber aynı zamanda teknik açıdan, Apple’ın bir webOS uygulaması çıkardığı anlamına geliyor. Bu açıdan da uygulama ilginç sayılır.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER