Eğlence

Apple TV Apple Music için Siri desteğine önümüzdeki yılın başında kavuşacak

apple-tv-siri-uzaktan-kumanda-150915

Yenilenen Apple TV, bu hafta içinde aralarında Türkiye’nin de bulunduğu pek çok ülkede ön siparişe sunuldu. BuzzFeed News’te yer alan habere göre, yeni Apple TV sahipleri bir süre sonra Siri’yi kullanarak Apple Music’te şarkı ve şarkıcı arayabilecek.

Şirket, sesli arama desteğinin önümüzdeki yılın başından itibaren Apple TV’deki Siri’ye ekleneceğini doğruladı. Bu destek sayesinde dördüncü nesil Apple TV sahipleri, film aramakta olduğu gibi şarkı aramakta da kullanabilecek.

Siri, dördüncü nesil Apple TV’nin en dikkat çekici özellikleri arasında yer alıyor. Ancak sesle kontrol edilebilen dijital asistana yönelik destek bazı eksiklikler de barındırıyor. Uygulama başlatmak, hava durumunu görmek ve video oynatmak için Siri’nin sesle kontrol özelliklerinden faydalanılabilse de; sadece bazı uygulamalarla çalışabilmesi ve App Store’da arama yapamaması, Apple TV’deki Siri deneyimini iPhone ve iPad’dekine kıyasla daha yavan kılıyor.

Apple Music’te arama yapma desteğinin eklenmesi, şirketin de durumun farkında olduğunu ve düzeltmek için aksiyon almaktan çekinmeyeceğini gözler önüne seriyor.

İLGİLİ HABERLER