Eğlence

Apple’ın yeni televizyon servisinde yerel programlar gösterilebilir

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

apple-tv-guncelleme-180914 (1024 x 576)

Apple’ın Sony ve Sling gibi şirketlerin ABD’de sunduğu çevrim içi TV servisine rakip bir platform üstünde çalıştığına dair dedikodular bir süredir yüksek sesle konuşuluyor. Cupertino merkezli şirketin çevrim içi TV servisinde HBO ve ESPN gibi popüler kanallara yer vereceği iddia edilse de, Recode sitesinde yer alan habere göre, Apple yerel kanallardaki programları da yeni servisiyle izleyicilere ulaştırmayı planlıyor. Şirketin bu isteğinin servisin çıkışını geciktirebileceği belirtiliyor.

Microsoft Xbox markalı TV vericisini geçtiğimiz hafta tanıtmıştı. Kullanıcıların bir televizyon üstü anteni sayesinde TV izlemesini mümkün kılan verici, 30 dakikaya kadar yayın durdurma veya oyun oynarken yayını küçük ekrana taşıma gibi imkanları da sunuyor.

Recode’un haberine göre, Apple yerel yayınları internet üzerinden ulaştırarak farklı bir yolu kullanmayı planlıyor. Yayının internet üzerinden iletilecek olması, yerel kanallar için ekstra altyapı harcaması anlamına geliyor.

Canlı yayınların ve yerel televizyon programlarının sisteme eklenmesiyle birlikte Apple, oturma odasının temel eğlence kaynağı olma konusunda elini güçlendireceğe benziyor. İzleyiciler farklı TV girişleri arasında geçiş yapmak yerine tek bir noktadan tüm içeriklere erişebilecek.

İLGİLİ HABERLER