EğlenceManşetler

Apple TV Remote uygulaması iPhone için yayınlandı

apple tv remote

apple tv remoteApple, Apple TV için yardımcı iPhone uzaktan kumanda uygulamasını çıkardı. İlk olarak geçtiğimiz haziran ayındaki WWDC 2016’da ön gösterimi yapılan ve hemen ardından geliştiriciler için beta sürümü yayınlanan uygulama; ikinci, üçüncü ve dördüncü nesil Apple TV’ler ile birlikte kullanılabiliyor, onların uzaktan kumandalarının yerini alabiliyor.

Uygulama kullanıcılara Apple TV’lerini dokunmatik hareketlerle kontrol etme imkanı veriyor. E-posta adresleri, şifreler veya diğer metinler iPhone’un klavyesiyle girilebiliyor. Ayrıca oynatılan şarkı veya videolarda oynat, duraklat, ileri sar, geri sar gibi işleri de gerçekleştirebiliyor. En son nesil Apple TV sahipleri, eğer Siri desteği açık olduğu takdirde Siri sorgularını da bu uygulama üzerinden başlatabiliyor.

Ne var ki, Apple TV’yi kontrol etmek için normal Siri kullanılamıyor. Çünkü sesle kontrolü başlatmak için uzaktan kumanda uygulaması içindeki mikrofon butonuna basıp bekletmek gerekiyor, tıpkı fiziksel uzaktan kumandada olduğu gibi. Yapamayacağınız bir başka şey de Apple TV içeriklerini iPhone’da izleyebilmek. Ancak zaten Apple TV üzerindeki içerikleri iPhone üzerinden de başka uygulamalar üzerinden oynatmak mümkün olduğundan bu çok büyük bir sorun sayılmaz.

Apple TV Remote uygulamasının ipuçları aslında geçen yıl verilmişti. Apple’ın kıdemli başkan yardımcılarından Eddy Cue, şirketin bu uygulamayı 2016’nın ilk yarısında çıkarmayı planladığını belirtmişti. Ancak uygulamanın yayınlanması ikinci çeyreğin başlarını buldu. Uygulamayı App Store üzerinden ücretsiz olarak indirebilirsiniz.

Video: 9to5Mac

İLGİLİ HABERLER