Eğlence

Apple yöneticisi Eddy Cue: TV programı hazırlamak bizim işimiz değil

apple
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

apple tvApple, “reality show” formatındaki ilk TV programı Planet of the Apps’in (Uygulamalar Gezegeni) duyurusunu geçtiğimiz gün yapmıştı. The Hollywood Reporter’a konuşan Apple başkan yardımcısı Eddy Cue, şirketinin televizyon sektörüne yönelik düşünce ve hedefleri konusunda bazı bilgiler verdi.

TV programlarının kalite çıtasının tüm zamanların en yüksek seviyesine çıktığını söyleyen Cue, televizyon izleme yöntemlerinin de bu seviyeyi yakalaması gerektiğini ifade etti. Ancak Apple başkan yardımcısı bu konuda somut bir öneride bulunmadı. Cue, Apple’ın bir kablolu yayın platformu veya çevrim içi TV servisi oluşturup oluşturmayacağı sorusuna da yanıt verdi. Kablolu yayın platformlarından pek hazzetmediğini söyleyen Cue, insanların standart TV’nin üstünü Netflix tarzı servislerle güçlendirmekten ötürü memnun olduklarını belirtti.

Cue, Netflix gibi servisleri övse de, Apple’ın kısa vadede bu alanda boy göstermesinin beklenmemesi gerektiğini ortaya koydu. Apple başkan yardımcısı, yıldız bir ismin öncülüğünde bir program hazırlamaları için sunulan teklifleri bile reddedebileceklerini dile getirdi. “TV programları hazırlamaya çalışmak bizim işimiz değil.” diyen Cue, bir stüdyo satın almak veya Netflix ile rekabet etmek gibi bir niyetlerinin olmadığının altını çizdi.

Apple TV pazarına dair fikirlerini açığa çıkarmıyor

Apple TV pazarında neyi yapmayı planladığından ziyade neyi yapmayı planlamadığını Cue’nin röportajıyla açıklamış oldu. Bu tutumu “kapıları açık bırakmak” şeklinde nitelemek de mümkün. Cue, Planet of the Apps projesinin ise şirketin katkı sağlayabileceği bir iş olduğu için kabul edildiğini belirtti. Apple başkan yardımcısı, projenin yeni işlerin habercisi olarak değerlendirilmemesi gerektiğini sözlerine ekledi.

İLGİLİ HABERLER