Eğlence

Apple TV Plus pazar payını artırmayı sürdürüyor

apple tv+ plus 11 eylül breaking bad

Apple’ın çevrimiçi video içerik platformu Apple TV Plus, 2019’da yayın hayatına başlamıştı. Netflix ve Amazon Prime Video gibi köklü markaların bulunduğu, Disney+ ve HBO Max gibi yeni oyuncuların girdiği bu pazarda Apple’ın işi pek kolay görünmese de, şirket sabırlı bir şekilde yatırımlarını sürdürüyor. JustWatch tarafından hazırlanan bir araştırma, şirketin bu yatırımlarının karşılığını almaya başladığını gösteriyor.

Ocak 2021 ve Ağustos 2022 arasındaki dönemi mercek altına alan JustWatch, Apple TV Plus için bu dönemin rakiplerine kıyasla çok daha iyi geçtiğini gözler önüne seriyor. Apple’ın çevrimiçi platformunun abone sayısı bu dönemde yüzde 29 oranında artarken; Netflix yüzde 14, Amazon Prime Video ise yüzde 19 oranında abone kaybı yaşadı.

Apple’ın çevrimiçi video içerik platformu pazarındaki küresel payı yüzde 6.2’ya çıktı. Şirket böylelikle yüzde 7 ile dördüncü sırada bulunan HBO Max ile arasındaki mesafeyi biraz daha kapatmış oldu. Disney+ yüzde 18.2 ile üçüncü sırada yer alırken, Amazon Prime Video da yüzde 24.3 ile ikinciliğini koruyor. Pazarın zirvesinde ise yüzde 27.3’lük payı ile Netflix bulunuyor.

JustWatch’un mart ayındaki verilerine göre, Apple’ın pazar payı yüzde 5.6 seviyesindeydi. Bu süreçte Apple TV Plus’ın pazar payı yüzde 6.2’ye çıkarken, HBO Max’in yüzde 7’de çakılı kalması da dikkat çekiyor.

Apple TV Plus henüz Türkiye’de resmi olarak hizmet vermiyor. Ancak faaliyet gösterdiği ülkelerde Netflix gibi rakiplerine kıyasla daha uygun fiyatlı olmasının da Apple’ın platformuna avantaj sağladığını belirtmek gerekiyor.

İLGİLİ HABERLER