Eğlence

Apple TV+’ta öncelik içerik kalitesinde olacak

Apple TV+'ta öncelik içerik kalitesinde olacak

Apple‘ın servislerden sorumlu yöneticisi Eddy Cue, şirketin yeni çevrimiçi içerik platformu Apple TV Plus için izlemeyi planladığı strateji hakkında bilgi verdi. The Sunday Times‘a konuşan Cue, içerik sayısından çok içerik kalitesine önem verdiklerini dile getirdi. Apple yöneticisi, sonbaharda faaliyete geçecek Apple TV+’tan beklentileri hakkında konuşmayı da ihmal etmedi.

Apple’ın orijinal içeriklere yaklaşımı, Netflix’inkinin tam tersi gibi değerlendirilebilir. Netflix daha fazla izleyici kazanmak için mümkün olduğunca fazla sayıda orijinal içerik sunmaya çalışıyor. Cue ise Apple’ın hedefinin “en çok” orijinal içeriği sunmaktan ziyade “en iyi” orijinal içeriği sunmak olduğunu ifade etti. Netflix’in modelinde yanlış bir şey olmadığını söyleyen Apple’ın yöneticisi, sadece bu modelin kendilerine uymadığını dile getirdi.

Apple’ın çevrimiçi içerik pazarına girişinin bir hayli geciktiği söylenebilir. Amazon, Hulu ve Netflix gibi şirketler; orijinal içerik çalışmalarıyla sadık müşteri kitleleri oluşturmayı başarmış durumda. Disney, NBCUniversal, Warner Bros. gibi medya devleri de bu pazara girmeye hazırlanıyor. Bu servislerin de 2019 ve 2020’de faaliyete geçmesi planlanıyor.

Cue, bu durumun Apple için bir sorun olmadığına inanıyor. Apple yöneticisi; şirketinin bilgisayar, akıllı telefon ve tablet pazarlarına da ilk giren şirket olmadığını hatırlattı. En iyi olmayı hedeflediklerini söyleyen Cue, en iyi olmanın yolunun ilk olmaktan geçmediğini dile getirdi. Apple olarak televizyon konusunda pek fazla şey bilmediklerini de kabul eden tecrübeli yönetici, bunun için en iyi isimleri bulma yoluna gittiklerini ifade etti. Şirket, orijinal içerik çalışmalarını Hollywood’un yüksek profilli isimlerinden Jamie Erlicht ve Zack Van Amburg’a emanet etmişti. Eski Channel 4 yöneticisi Jay Hunt da Apple TV+’ın kadrosunda yer alacak.

Apple TV+’ın kadrosunda çok önemli isimler bulunuyor. J.J. Abrams, Steven Spielberg ve Oprah Winfrey, söz konusu önemli isimler arasında başı çekiyor.

Apple TV Plus ile sunacağı içerikler konusunda şimdilik fazla detay paylaşmış değil. Ancak şirketin her ay düzenli olarak yeni içerik sunacağı biliniyor. Apple’ın izleyicilerle buluşturacağı ilk dizinin ise başrollerini Reese Witherspoon ve Jennifer Aniston’ın üstleneceği The Morning Show olması bekleniyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER