Teknoloji

LG Apple TV ve Music uygulamalarını webOS’i kullanan üçüncü taraf cihazlara getirdi

apple tv webos

Apple hizmetleri birkaç yıldır LG’nin TV’lerinde kullanılabiliyor, ancak şirketin küçültülmüş ölçekteki webOS Hub’ını çalıştıran üçüncü taraf setlerin çoğunda bu uygulama yer almıyordu. Neyse ki, bu durum değişiyor. LG; Apple TV, Apple Music, AirPlay ve HomeKit dahil olmak üzere Apple’ın uygulamalarını ve hizmetlerini webOS Hub’da kullanılabilir hâle getirdi. Bu hareketle birlikte, aralarında Aiwa, Hyundai ve Konka’nın da bulunduğu 200 markanın TV’lerine Apple ekosisteminin bir bölümünden yararlanma imkanı veriliyor.

Apple TV ve Apple Music uygulamaları, LG’nin kendi ürünlerinde bulunanlar ile aynı özellikleri ve işlevleri içeriyor. Apple TV, özellikle yurt dışında Apple’ın yapımlarını, bazı üçüncü taraf hizmetlerini ve iTunes’dan satın aldığınız veya kiraladığınız filmleri izlemenizi sağlar. Apple Music ise, hem dinleyebildiğin kadar müzik dinleme aboneliğine hem de kişisel müzik arşivine erişim sunuyor. AirPlay, iPad’lerden, iPhone’lardan ve Mac’lerden yayınlamaya izin verirken HomeKit, Siri veya Apple’ın Home uygulaması aracılığıyla TV’nizin kontrolünü size veriyor.

Ne var ki, özellikler her cihaza aynı şekilde sunulmuyor. AirPlay veya HomeKit kullanmayı planlıyorsanız, webOS Hub 2.0 (geçen yılın sonlarında piyasaya sürüldü) kullanan bir OLED veya 4K TV’ye ihtiyacınız olacak. Belirli ürünlerde ise yalnızca medya uygulamalarıyla yetinmek zorunda kalınabilir.

Her ne olursa olsun, bu Apple için büyük bir hamle olarak nitelendirilebilir. Bu çıkışla birlikte şirket, uygulamalarını 100’den fazla ülkedeki webOS TV’lere koyuyor ve bu cihazların çoğu bütçe dostu modeller olmasıyla dikkat çekiyor. Böylelikle, Türkiye’de henüz faaliyete geçmemiş olan Apple TV+’ın yanında, Apple Music ve şirketin HomeKit akıllı ev teknolojisine daha fazla kişinin, özellikle de LG ve diğer büyük markaların TV’lerinin fiyatlarını karşılayamayanların erişmesini sağlıyor.

İLGİLİ HABERLER