Eğlence

Apple TV tasarımcısı Ben Keighran şirketiyle yollarını ayırıyor

ben keighran apple tv

Apple’ın en yeni set üstü kutusunun gelişiminde önemli bir rol oynayan tasarımcı Ben Keighran, Cupertino merkezli şirketle yollarını ayırıyor.

Ben Keighran, bundan dört yıl önce kurucularından biri olduğu şirketin Apple tarafından satın alınmasıyla birlikte iPhone üreticisi için çalışmaya başlamıştı. Yakında Apple’a veda edeceğini duyuran Keighran, yoluna yeni bir şeyler geliştirerek devam etmeyi planlıyor. Yetenekli tasarımcı, sadece muhteşem bir ürün geliştirmenin kendisine yetmeyeceğini ve kendi ikonik şirketinin sahibi olmayı istediğini sözlerine ekledi.

Son üç yılını yeni Apple TV’nin yazılımının görüntüsü ve sunduğu kullanım deneyimi üzerinde çalışarak geçirdiğini söyleyen Keighran, yazılımın Chomp’tan parçalar barındırdığını da belirtti. Keighran’ın 2012’de Apple’a sattığı arama şirketi olan Chomp’un bir diğer kurucusu Cathy Edwards, 2014’te Cupertino merkezli şirket için çalışmayı bırakmıştı.

Keighran, Apple’da şirketin medya uygulamalarını yöneten Bill Bachman’a bağlı olarak çalışmıştı. Bachman ise şirketin iTunes’tan sorumlu başkan yardımcısı Robert Kondrk’in altında yer alıyor. Kondrk ise Apple’ın tüm medya stratejisinden sorumlu olan Eddy Cue’ye rapor veriyor.

Apple’ın TV bağlantılı servisler ve donanım geliştirme planları, son yıllarda oldukça fazla sayıda spekülasyona konu olmuştu. Şirketin bu konudaki kararını birkaç kez değiştirmesi de spekülasyonların artmasına yol açmıştı. Örneğin, 2015’in başlarında canlı TV programları da barındıran bir video abonelik servisi sunmayı planlayan şirket, daha sonra bu isteğini de rafa kaldırmıştı.

Keighran, Apple’ın henüz gün yüzü görmemiş projeleriyle ilgili olarak konuşmazken, muhteşem bir TV deneyimi sunmak adına farklı yolların değerlendirildiği bilgisini vermekle yetindi. Apple’dan ayrılık kararı almanın zor olduğunu dile getiren Keighran; şirketteki insanları, kültürü ve ürünleri çok sevdiğini sözlerine ekledi.

İLGİLİ HABERLER