EğlenceManşetler

Apple TV 4K A12 Bionic işlemci ve yeni Siri Remote ile yenileniyor

apple tv 4k

Apple, 2017’de çıkan Apple TV 4K’nın yerini alan yepyeni bir Apple TV set üstü cihazını duyurdu. Yeni model, önceki modelin adını koruyor ancak HDR videoyu daha yüksek kare hızında oynatmasına imkan sağlayan daha güçlü bir A12 Bionic çip ile birlikte geliyor.

Dört yıldır Apple’ın amiral gemisi set üstü kutusu olan eski Apple TV 4K, 4K akışını ve Dolby Vision da dahil olmak üzere HDR’yi destekliyordu. Ayrıca Dolby Atmos ses kodlayıcılarını da destekliyor. Ancak, bir Apple TV’de ciddi oyunlar oynamak istemeniz durumunda önemli olabilecek 120 Hz yenileme hızlarını desteklemez. Aynı zamanda uzaktan kumandası bazı kullanıcılar tarafından eleştiriliyordu.

Neyse ki Apple, geliştirilmiş, daha ergonomik bir tasarım ve daha fazla özellik ile yeni Apple TV 4K için uzaktan kumandayı da  tamamen yeniden tasarladı. Tamamen yeni Siri Remote, Apple’ın belirttiğine göre, daha iyi doğruluk için beş yönlü gezinme sunuyor. Ve ayrıca Apple TV kullanıcılarının sevdiği hızlı yönlendirmeler için dokunmatik özellikli yenilikçi bir tıklama alanına sahip. Clickpad’in dış halkası, onu bir jog kontrolüne dönüştüren sezgisel bir dairesel hareketi destekliyor. Bunun bir film veya dizideki bir sahneyi bulmak için mükemmel olduğu belirtiliyor. Ve tek parça alüminyum tasarımıyla yeni Siri Remote, kullanıcının eline daha rahat oturuyor.

yeni siri remote

Ayrıca yeni Siri Remote’ta bir TV’nin gücünü kontrol eden bir güç düğmesi ve sessize almak için başka bir güç düğmesi var, bu da onu TV’nin keyfini çıkarırken gereken tek uzaktan kumanda haline getiriyor. Müşteriler Siri’yi kullanarak belirli programları veya filmleri kolayca arayabilir, akıllı ev aksesuarlarını kontrol edebilir, maç sonuçlarını veya hava durumunu kontrol edebilir ve çok daha fazlasını yapabilir. Apple TV’de Siri Avusturya, İrlanda ve Yeni Zelanda’da Apple TV’lerde de çalışıyor ve halihazırda Siri’yi destekleyen 13 ülke ve bölgeye katılıyor.

Yeni Apple TV 4K fiyatı, 32 GB depolama alanı için 2099 TL’den başlıyor. 64 GB’lık bir model de 2299 TL’den satışa sunulacak. Yurt dışı için ön siparişler 30 Nisan’da başlayacak. Teslimatların mayıs ayında başlayacağı belirtildi. Türkiye için ise henüz bir tarih verilmedi.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER