Teknoloji

Apple Smart HDR özelliğiyle Google Pixel’e yanıt veriyor

apple smart hdr

Apple yeni akıllı telefonları iPhone Xs, iPhone Xs Max ve iPhone XR‘yi tanıtırken kamera teknolojisinin üzerinde yoğun biçimde durmayı ihmal etmedi. Şirket kameralarını anlatırken, donanımdan ziyade yazılım özellikleri üstünde durdu. Söz konusu yazılım özellikleri arasında ise Smart HDR adını taşıyan özellik öne çıktı. Apple Smart HDR ile Google Pixel’in kamera yeteneklerine yanıt vermeyi hedefliyor gibi görünüyor.

Smart HDR ile yeni iPhone’lar, Google Pixel’inkilere benzer iki kamera yeteneğine kavuşuyor. Kamera uygulaması açıldığında fotoğraf çekme işlemi de otomatik olarak başlıyor. Böylelikle deklanşör tuşuna basıldığında hiçbir gecikme olmadan yakalanmak istenen kare yakalanıyor.

Diğer yetenek ise aynı fotoğrafın farklı karelerinin akıllı biçimde birleştirilip yapıştırılması olacak. Farklı pozlama değerlerindeki karelerin birleşimiyle oluşan akıllı kombinasyon, her karenin en iyi bölümlerini alarak ortaya en net görüntüyü çıkarıyor. Google bir grup yeterince pozlanmamış kareyi birleştirirken, Apple birebir aynı olmasa da benzer bir yaklaşımı uyguluyor.

Apple Smart HDR dışında başka özellikler de sunuyor. Kullanıcılar çektikleri fotoğraflarda alan derinliğini daha sonradan değiştirebilecek. Samsung’un Note 8’den bu yana sunduğu özellik, Google Pixel serisinde bulunmuyor.

İLGİLİ HABERLER