Teknoloji

Apple bir yapay zekâ girişimini daha satın aldı

Kazara etkinleştirilen Siri gizlilik konusunda ciddi endişeyi ateşledi apple

Apple, yapay zekâ alanında çalışan girişimleri satın almaya devam ediyor. Cupertino merkezli şirketin bu doğrultudaki son hamlesinin altında, dijital asistanı Siri’nin performansını geliştirme isteği bulunuyor. Apple böylelikle Siri ile bağlantılı yapay zekâ adımlarına bir yenisini daha eklemiş oldu.

Teknoloji devinin satın aldığı son şirket Inductiv adını taşıyor. Merkezi Kanada’nın Waterloo şehrinde bulunan Inductiv, yapay zekâ ile verileri düzeltiyor. Buna bağlı olarak, makine öğrenmesi yetenekleri de geliştiriliyor.

Apple, Inductiv hakkındaki planları konusunda bilgi vermezken, klasik açıklamasını yapmakla yetindi. Bu klasik açıklamada yine Apple’ın zaman zaman küçük teknoloji şirketlerini satın aldığı bilgisi verildi.

Apple son zamanlarda Siri’nin anlayışını kuvvetlendirme konusuna ayrı bir önem veriyor gibi görünüyor. Şirket kısa süre önce de doğal dil kavramasını kuvvetlendirmek için Voysis’i satın almıştı. Verilerin temizlenmesi ve düzeltilmesi, Siri’nin daha az kafa karışıklığı yaşamasını ve daha doğru sonuçlar sunmasını sağlayabilir.

Apple, Siri konusundaki planlarının işaretini Google’ın eski yapay zekâ lideri John Giannandrea’yı göreve getirdiğinde vermişti. Giannandrea’nın göreve gelişinin ve satın alınan yapay zekâ girişimlerinin Siri üzerindeki etkisini görmek içinse biraz sabırlı olmak gerekiyor.

İLGİLİ HABERLER