Teknoloji

Apple Siri hoparlörü gerçek hayat koşullarında test ediyor

apple siri

apple siriAmazon’un Echo akıllı hoparlör serisine yeni bir ürün eklemesiyle aynı zamanda, Apple’ın rekabette geri kalmayacağını işaret eden bir ipucu ortaya çıktı. Bloomberg’in konuyla yakından ilgili kaynaklardan aldığı bilgiye göre, Apple Siri özellikli akıllı hoparlörü çalışanların evlerinde son birkaç aydır test ediyor.

Bu haber tam da Apple’ın pazarlamadan sorumlu başkan yardımcısı Phil Schiller’in bir dijital asistan ile işleyen donanımda ekranın bulunmasının avantajlarını anlattığı röportajının ardından geldi. İlginçtir ki, bu röportaj aynı zamanda Amazon’un dokunmatik ekranlı Amazon Echo Show‘u tanıtmasının hemen öncesinde yayınlanmıştı.

Şirket yöneticisinin röportajı Apple’ın akıllı hoparlörler tarafında neler hazırladığı konusundaki dedikoduları epey ateşlemişti. Bu cihazın bir ekranla gelebileceği de iddia edilmişti. Ne var ki, Bloomberg’in kaynakları Apple Siri hoparlörün ekran barındırıp barındırmayacağı noktasında bir doğrulamada bulunamıyor.

Apple’ın elinde nelerin olduğunu, Amazon Echo ve Google Home’a rakip hangi cihazın geleceğini öğrenmek için fazla beklemeye gerek olmayacak. Apple’ın geleneksel geliştirici konferansı, WWDC’nin başlamasına bir aydan az zaman kaldı. Bu etkinlik 5 Haziranda düzenlenecek. Türkiye saatiyle akşam saat 8’de başlayacak olan açılış konuşmasında Apple’ın elindeki son yenilikleri öğrenme fırsatı elde edeceğiz.

İLGİLİ HABERLER