Teknoloji

Apple’dan Siri’yi geliştirmek için yeni uygulama

Kazara etkinleştirilen Siri gizlilik konusunda ciddi endişeyi ateşledi apple

Apple’ın dijital asistanı Siri, Google Asistan ve Amazon Alexa’dan önce çıksa da; pek çok konuda rakiplerinin gerisinde kalmış durumda. Dijital asistanların farklı dilleri, diyalektleri ve konuşma şekillerini algılaması için oldukça yoğun bir veri girişine ihtiyaç duyuluyor. Apple, dijital asistanını geliştirmek adına Siri Speech Study (Siri Konuşma Çalışması) isimli bir uygulama çıkardı. Bu uygulama konuşma verilerini ve geri bildirimleri topluyor.

Apple’dan verilen bilgiye göre, Siri Speech Study uygulamasıyla kullanıcılar Apple’a ürün geliştirme çalışmaları için belli veriler gönderebilecek. Uygulama ABD, Almanya, Kanada, Fransa, Hong Kong, Hindistan, İrlanda, İtalya, Japonya, Meksika, Yeni Zelanda ve Tayvan’da kullanılıyor.

Sensor Tower’ın verilerine göre, Siri Speech Study 9 Ağustos’ta App Store’da yerini aldı. Uygulama için 18 Ağustos’ta da bir güncelleme yayınlandı.

Apple, Siri Speech Study uygulamasını gizlemese de, uygulama hakkında pek fazla bilgi de paylaşmadı. Kullanıcılar uygulamayı arayarak bulamıyor. Siri Speech Study’yi indirmek için Apple’dan davetiye almak gerekiyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER