Teknoloji

Apple Siri deneyimini üçüncü taraf cihazlara açıyor

apple siri

Siri nihayet üçüncü taraf cihazlara geliyor. Apple, WWDC 2021 etkinliğinde HomeKit aksesuar üreticilerinin Siri ile sesli kontrol özelliklerini cihazlarına entegre edebileceğini açıkladı. Söz konusu destek, bu yıl bitmeden devreye girecek. Sesli asistanın yönlendirmesi HomePod hoparlör üzerinden yapılacak.

Cupertino merkezli şirket, Siri desteğinden faydalanacak markaların ve cihazların listesini henüz açıklamış değil. Apple, özelliğin WWDC 2021’deki demosunu Ecobee’nin termostatıyla yaptı. Şirket, aynı zamanda Matter adını taşıyan ve Samsung, Amazon gibi markalar tarafından da desteklenen birlikte çalışabilirlik özelliğinin iOS 15 ile kullanıma sunulacağını doğruladı.

Apple aynı zamanda bazı küçük akıllı ev özelliklerini de duyurdu. Home Keys (Ev Anahtarları) adını taşıyan yeni özellik sayesinde iPhone veya Apple Watch’a dokunarak uzaktan kapı kilitlemek veya kilidi açmak mümkün olacak. Cüzdan uygulamasına eklenecek olan bu özellik otel odası ve ofislere giriş için de kullanılabilecek.

HomePod mini akıllı hoparlör için Apple Music’te kayıpsız ses desteği sunacak olan Apple, hoparlörün Apple TV 4K için hoparlör olarak kullanılmasını da mümkün kılacak. Aynı destek artık üretilmeyen HomePod için de geçerli olacak. HomePod mini bu yıl bitmeden Avusturya, İrlanda, Yeni Zelanda ve İtalya’da da piyasaya çıkacak.

HomePod, Apple TV’ye verilen komutları da destekleyecek. Apple’ın yeni duyurduğu SharePlay özelliğinin Apple TV’yi de desteklediğini belirtmekte fayda var. Siri desteğini üçüncü taraf cihazlara açan Apple, HomePod’un interkom özelliğini de Apple Watch’a getiriyor.

İLGİLİ HABERLER