Teknoloji

Apple ve perakende ortakları Apple Pay’in çıkışına hazırlanıyor

apple-pay-141014

iPhone 6’nın kredi kartının yerine kullanılması için kalan süre giderek azalıyor. Apple geçtiğimiz ay iPhone 6 ve iPhone 6 Plus ile mobil ödeme sistemi Apple Pay’i de duyurmuş ve servisin ekim ayı içinde faaliyete geçeceğini açıklamıştı. Gelen son haberlere göre, Apple Pay kısa bir süre içinde canlı hâle gelecek. 9to5Mac sitesi Apple’ın perakende alanındaki çalışanlarını bir saatlik zorunlu seanslarla Apple Pay için eğittiğini belirtirken, sızan materyaller Apple Pay’in çalışma prensibi hakkında bilgi veriyor. Apple Pay halihazırda aktif olarak kullanılan Passbook uygulamasıyla birlikte çalışacak ve kullanıcılar Apple’ın ödeme sistemine toplamda 8 kredi kartı saklayabilecek. Halihazırda iTunes ödemeleri için kullanılan kartlara ek olarak, iPhone’un kamerasıyla sisteme yeni kredi kartları kaydedebilecek.

Apple Pay ve genel olarak mobil ödemeler pek çok tüketiciye yabancı olduğu için Apple, iPhone ile NFC kullanarak yapılan ödemelerin gözden geçirilmesini önemli ölçüde kolaylaştırıyor. Ekran görüntülerine bakıldığında, yanlış bir şey tespit edildiği takdirde cihaz sahipleri bankalarıyla tek bir dokunuşla iletişim kurabildiği görülüyor. Apple’ın finans kuruluşlarıyla olan yakın ilişkisinin Apple Pay kullanıcılarına yaptığı bir diğer katkıysa süresi dolmuş kredi kartlarının yerine yeni kart bilgilerinin otomatik biçimde sisteme kaydedilmesi oldu.

Apple Pay şirketin kendi perakende mağazalarında kullanıldığı zaman isim, telefon numarası ve e-posta adresi gibi kişisel bilgiler artık faturalarda yer almayacak. Böylelikle çalışanların da ödeme işlemi sırasında müşterileri bu tarz bilgilere erişmek için rahatsız etmekten vazgeçmesi bekleniyor. Apple Pay ile kullanıcılarının gizliliğine ayrı bir önem göstereceğinin altını çizen şirket, yapılan işlemlerin izini sürmeyecek.

Ancak Apple sistemin düzgün biçimde çalışıp çalışmadığını gözlemlemek adına mağazalarında iPhone 6 ve iPhone 6 Plus’lar üzerinde testler gerçekleştirebilecek. 9to5Mac’in haberine göre, Apple çalışanları NFC ile ilgili problemleri tespit edebilecekleri bir araca erişim imkanı elde edecek. Donanım testinin ardından kullanıcılar ödeme problemleri konusunda doğrudan bankalarıyla iletişime geçebilecek. McDonald’s gibi ortaklar da çalışanlarını Apple Pay için eğitirken, ilk etapta sadece ABD’de kullanılacak sistem hakkındaki yeni detayların 16 Ekimde gerçekleştirilecek iPad etkinliğinde açıklanması bekleniyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER