Teknoloji

Apple Pay NFC ve iPhone 6 ile birlikte cüzdanları ortadan kaldırmak için geliyor

apple-pay-090914

Yeni iPhone modelleriyle birlikte mobil ödeme alanına da el atması beklenen Apple, beklentileri boşa çıkarmadı ve mobil ödeme çözümü Apple Pay’i duyurdu. İlk etapta bugün duyurulan iPhone 6, iPhone 6 Plus ve akıllı saat Apple Watch ile birlikte çalışacak Apple Pay, ödemeleri gerçekleştirmek için NFC teknolojisinden faydalanacak. Cihaz sahipleri mağazada sadece küçük bir dokunuşla ödeme işlemini tamamlayabilecek.

Yolun başlangıcında ABD’de bulunan 220 bin mağazada Apple Pay çözümü desteklenecek. ABD’nin büyük zincir mağazaları Apple Pay’in iş ortakları arasında yer alıyor. Visa, Mastercard ve American Express gibi önemli kredi kartı şirketleri de Apple Pay vagonuna atlayanlar arasında bulunuyor. Apple Pay’de kullanıcıların kredi kartı verileri cihazda değil, Passbook uygulamasında saklanıyor. Kullanıcılarını nerede ne kadar ödeme yaptıkları konusunda takip etmeyeceğinin sözünü veren şirket, dileyenlere ekstra güvenlik önlemleri de sunuyor. Dileyen kullanıcılar ödemeleri onaylamak için Touch ID parmak izi sensöründen de faydalanabilecek. Apple böylelikle temassız kredi kartlarına güvenemeyenlerin de güvenini kazanmayı amaçlıyor.

Apple Pay dilendiği takdirde çevrim içi ödemeler için de kullanılabilecek. İlk etapta önümüzdeki ekim ayı içinde ABD’de aktif hâle gelecek olan Apple Pay, daha sonra diğer ülkelerde boy gösterecek.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER