Eğlence

Apple orijinal TV içeriklerini Apple cihaz sahiplerine ücretsiz sunacak

apple orijinal tv

Apple orijinal TV içerikleri üzerinde çalışmaya devam ediyor. İçerikleriyle öncelikli olarak “genel izleyici” kategorisine ulaşmayı hedeflediği söylenen şirketin iPhone, iPad ve Apple TV gibi cihazlarına sahip olanlara içerikleri ücretsiz biçimde sunacağı söyleniyor.

CNBC’de yer alan habere göre, ücretsiz içerikler Apple’ın yenilenen TV uygulamasında HBO Now ve Starz gibi abonelik servisleriyle bir arada izleyicilerin karşısına çıkacak. Cupertino merkezli şirketin Amazon’un Prime Channels modelini kopyalayacağına dair haberler mayıs ayında gündeme gelmişti. Şirketin orijinal içeriklerini iOS ve tvOS’te bulunan TV uygulamasında ücretsiz sunma planı ise daha önce konuşulmamıştı. Apple’ın orijinal içeriklerini 2019’un başlarından itibaren yayınlaması bekleniyor.

Apple henüz resmi duyurusunu yapmadığı orijinal TV kataloguyla Netflix ve Amazon Prime Video’ya rakip olmaya hazırlanıyor. Carpool Karaoke ve Planet of the Apps ile orijinal TV içerikleri sunma konusunda ilk adımlarını atan Apple, katalogu için Hollywood’un ünlü oyuncu, yönetmen ve yapımcılarıyla çalışıyor. Dizi ve TV dünyasının başarılı isimleri de Apple’ın iş ortakları arasında yer alıyor. Bu listede Oprah Winfrey, M. Night Shyamalan, Damian Chazelle, Jennifer Aniston ve Reese Witherspoon gibi isimler bulunuyor.

Apple’ın geniş katalogunun en azından bir kısmını cihaz sahiplerine ücretsiz olarak sunarak kendisine bir kitle oluşturması ve ardından ücretli abonelik modelini devreye sokması muhtemel görünüyor.

Apple orijinal TV içeriklerinde önceliği genel izleyiciye veriyor

Apple orijinal TV içeriklerinde tüm ailenin bir arada izleyebileceği içerikler sunmak konusunda hassas görünüyor. Şirketin CEO’su Tim Cook’un Dr. Dre’nin hayatından ilhamla hazırlanan Vital Signs isimli projeyi, pilot bölümdeki uyuşturucu ve seks sahneleri nedeniyle istemediği geçtiğimiz ay gündeme gelmişti. Apple’ın genel TV mantığından çok da uzaklaşmamasının şirkete neler getireceği zamanla anlaşılacak.

İLGİLİ HABERLER