Teknoloji

Apple ofise dönüşü bir kez daha erteledi

apple ofise dönüş park

Apple, kurumsal çalışanlarının ofise dönüşünü süresiz olarak erteledi. Konuyla ilgili gelişmeleri Bloomberg’den Mark Gurman ve NBC News’ten Zoe Schiffer paylaştı. Şirketin CEO’su Tim Cook, çalışanlara gönderdiği e-postada yeni ofise dönüş tarihine henüz karar verilmediğini belirtti.

Cook, Apple’ın çalışanlarına evden çalışmaya yönelik ihtiyaçları için 1000 dolar vereceğini de açıkladı. Apple’dan The Verge sitesine gönderilen açıklamada, 1000 dolarlık bonusun mağaza çalışanları da dahil olmak üzere tüm personel için geçerli olduğu belirtildi.

Apple’ın kararının temelinde COVID-19 vakalarının artması ve omikron varyantının yayılması bulunuyor. Cupertino merkezli şirket, hibrit çalışma programı çerçevesinde 1 Şubat’ta ofislere dönüleceğini açıklamıştı. Apple’ın bu konudaki planlarını daha önce de değiştirdiğini belirtmekte fayda var.

Apple, ABD’de geçtiğimiz hafta artan COVID-19 vakaları nedeniyle üç mağazasını geçici olarak kapatmıştı. Şirket, bu hafta da ABD’deki mağazalarında maske kullanımını yeniden zorunlu hâle getirmişti.

İLGİLİ HABERLER