Eğlence

Apple’ın yeni hedefi Netflix olabilir

apple covid-19 satın alma
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

apple netflixApple’ın 2018’de Netflix ve Amazon Prime Video’ya rakip olacak bir video abonelik servisi kuracağına yönelik haberler bir süredir etrafta dolaşıyor. Ancak Citi Group tarafından gerçekleştirilen son analiz, Cupertino merkezli şirketin farklı bir yolu tercih edebileceğini gösteriyor. Analize göre, Apple Netflix’i satın almak için bir girişimde bulunabilir.

Apple’a bu girişimde bulunması için ihtiyaç duyduğu avantajı ve motivasyonu ise ABD Başkanı Donald Trump’ın imza attığı bir kararın sağlayabileceği belirtiliyor. Trump, kısa süre önce ABD’de kurumlar vergisini aşağıya çekilmesini onaylamıştı.

Citi Group’un analistlerine göre, mevcut koşullar çerçevesinde Apple’ın Netflix’i satın almak için bir girişimde bulunmasının ihtimali yüzde 40 seviyesinde. Yeni vergilendirme kurallarıyla birlikte Apple’ın yaklaşık 220 milyar dolar civarında bir nakit parayı ABD’ye getirebileceği söyleniyor. Şirketin kasasında yaklaşık 250 milyar dolar civarında nakit para bulunduğunu belirten analistler, bunun Apple adına “iyi bir sorun” olduğunu ifade etti.

Apple’ın yüksek vergi nedeniyle kazancını ABD’ye getirmeye yanaşmadığını hatırlatan analistler, vergi reformuyla birlikte Apple’ın kasasındaki parayı kullanabileceğini belirtiyor. Tek seferlik indirim sayesinde ABD’ye getirilen 220 milyar doların satın alma girişimlerinde kullanılması öngörülüyor.

Apple iTunes ile uzun süre boyunca insanlara multimedya içerikleri sunma konusunda başarılı olsa da, değişen dinamikler şirketin farklı çözümlere yönelmesini bir zorunluluk hâle getiriyor. Çevrim içi müzik pazarındaki dönüşüme Apple Music ile uyum sağlayan Apple’ın Netflix, Hulu ve Amazon Prime Video gibi servislere de bir yanıt vermesi gerekiyor.

Apple Netflix olmadan da büyük oynayabilir

Apple Netflix’i satın almasa da video konusunda büyük oynayacak gibi görünüyor. Orijinal video içerikleri sunma konusundaki çalışmalarına 2017’de başlayan şirket, 2018’de bu amaç doğrultusunda 1 milyar dolar harcamayı planlıyor. Bu paranın bir kısmıyla stüdyo kiralayan Apple, Sony’nin önemli işlere imza atan iki yöneticisi olan Jamie Erlicht ve Zack Van Amburg’u da transfer etmişti. Cupertino merkezli şirket, Reese Witherspoon ve Jennifer Aniston gibi isimlerle de çalışmaya hazırlanıyor.

İLGİLİ HABERLER