Eğlence

Apple Music’e video klipler için özel bölüm eklendi

apple music video kliplerApple yeni yayınladığı iOS 11.3 güncellemesinin bir parçası olarak, Apple Music’te müzik videoları için özel bir bölüm açıyor. Aslında video klipler uzun zamandır Apple’ın müzik servisinin bir parçasıydı. Ancak yeni sürümle birlikte video kliplerine, Müzik uygulamasında bulunan Göz At sekmesinin içinden erişilebiliyor.

Apple Music’e eklenen yeni bölümle birlikte videolar biraz daha öne çıkarılmış oluyor. Video Klipler bölümüne baktığımızda “Yeni Müzik Videoları”, “Video Klip Listeleri”, “Öne Çıkan Türkçe Videolar” gibi bölümler altında videoların sıralandığını görüyoruz. Apple, video kliplerin reklamsız olduğunun altını çiziyor. Koleksiyon yaklaşımının da Apple Music’i en iyi müzik klibi izleme deneyimlerinden bir tanesini sunar hâle getirdiğini ekliyor.

Şu anda kullanıcıların video klipleri izlemek için başvurduğu birinci ortam YouTube. YouTube’daki netd, Vevo gibi kanallar Türkiye’de de oldukça popüler. Apple, video klipleri ön plana çıkararak kullanıcıların müzik kliplerini izleme noktası olmayı hedefliyor. Kategorilere göre çalma listeleri oluşturma iyi bir başlangıç sayılır.

Öte yandan Göz At sekmesinde, TV ve Filmler adını taşıyan yeni bir bölüm daha bulunuyor. Burada da Apple Music yapımı programları ve kısa filmleri bulabilirsiniz.

Apple Music’in diğer editoryal çalışmaları gibi, bazı listeler de sizin müzik zevklerinize ve dinleme geçmişinize göre oluşturuyor. Ancak “Öne Çıkan: Taylor Swift” gibi, herkes için ortak olan bölümler de bulunuyor.

Müzik Videoları bölümü tüm kullanıcılar için açık, ancak Apple bu videoları izleme imkanını sadece Apple Music için ödeme yapan abonelerine sunuyor. Eğer Apple Music abonesi değilseniz ya da iOS ayarlarında “Apple Music’i göster” seçeneği kapalıysa da, video klipler bölümünü göremeyeceksiniz. Video klipler ve diğer yeni video bölümlerine iOS, Android ve Apple TV’den erişilebiliyor.

İLGİLİ HABERLER