Teknoloji

Apple Music, TV ve Cihazlar uygulamaları Windows’a geldi

apple music

Apple Music, TV ve Cihazlar uygulamalarının nihai versiyonlarını Windows’ta kullanıcılarla buluşturuyor. Bu uygulamalar, Windows 10 ve 11 yüklü x86 cihazlarda kullanılabiliyor.

Apple söz konusu uygulamaları daha önce “Ön izleme” sürümleriyle Windows’a getirmişti. Bu sürümler Windows 11’e gelmiş, ancak Windows 10’da kullanılamamıştı. Final versiyonlarının çıkışıyla birlikte uygulamaları hem Windows 10’da hem de Windows 11’de kullanmak mümkün hâle geldi.

Music, TV ve Cihazlar uygulamaları, hâlâ varlığını sürdüren iTunes’un doğal takipçileri olarak tanımlanabilir. Uygulama macOS platformuna macOS Catalina ile veda etse de, Windows’ta hâlâ varlığını sürdürüyor ve düzenli olarak da güncelleniyor. Ancak iTunes’un pek çok modern özellikten yoksun ve hantal bir uygulama olduğunu da belirtmekte fayda var.

apple tv

Apple Music, TV ve Cihazlar uygulamaları iTunes’ta olmayan özellikleri sunuyor

Örneğin Music uygulamasıyla, kayıpsız ve yüksek çözünürlüklü müziğe erişim de dahil olmak üzere Apple’ın kendi platformlarındaki özelliklerin tümüne erişmek mümkün. Kayıpsız ses desteği iTunes’ta sunulmuyor. TV uygulaması, iTunes’dan satın aldıklarınıza ve 4K HDR’ye kadar Apple TV+ akış içeriğine erişmeyi sağlar. Cihazlar uygulaması iPhone, iPad ve iPod’ları senkronize etme, yedekleme ve güncelleme gibi işlemleri yönetiyor.

apple cihazlar

Apple’ın iTunes’u Windows’ta daha ne kadar tutacağı belirsizliğini koruyor. Windows 10’dan eski sürümler için bu destek devam edebilir, ancak Windows 10’dan eski sürümlerin kullanıcı sayılarının giderek de azaldığını belirtmek gerekiyor.

İLGİLİ HABERLER