Eğlence

Apple Music özel albüm stratejisinden vazgeçiyor

apple music

apple musicApple Music için bazı sanatçıların albümlerin özel haklarına sahip olmak, önemli bir stratejik yaklaşım niteliği taşıyor. Bu sayede kimi albümleri uzun süre boyunca yayınlayan tek platform olan Apple’ın çevrim içi müzik servisi, söz konusu yaklaşımdan vazgeçmeye hazırlanıyor.

Music Business Worldwide’a konuşan Apple yöneticisi Jimmy Iovine, gelecekte bir albümün özel haklarına sahip olma konusunda daha az agresif bir tutum takınacaklarını belirtti. Bazı sanatçılarla zaman zaman işbirliği yapacaklarını söyleyen Iovine, plak şirketlerinin albümlerin tek platformda yayınlanmasından hoşnut olmadıklarını dile getirdi. Apple yöneticisi, bu konuda içerik sahibi olan plak şirketlerinin görüşlerinin önemli olduğunun altını çizdi.

The Wall Street Journal’ın 2016’da yayınladığı bir haber, plak şirketlerinin albümlerin tek bir çevrim içi müzik servisine özel olmasından hoşlanmadığını göstermişti. Plak şirketleri, bu durumun albümlerin toplam dinleme rakamlarını etkilemesinden yakınmıştı. Eğer bir albüm çıktıktan sonra iki hafta boyunca sadece tek bir serviste dinlenebiliyorsa, bu durum plak şirketleri adına gelir kaybına neden olabiliyor.

Frank Ocean, uzun süre boyunca beklenen yeni albümü Blonde’u Apple’ın çevrim içi müzik servisinde yayınlamıştı. Ocean’ın bağlı olduğu Universal Music Group’un CEO’su ise plak şirketlerinin çevrim içi müzik servisleriyle özel anlaşmalar yapmaktan vazgeçmesi gerektiğini belirtmişti. Ünlü rap yıldızı Kanye West de çevrim içi müzik servisleri arasındaki yarışın müziğin canına okuduğunu iddia etmişti.

Apple Music özel içerikleri video kanadında sunmayı planlıyor

Apple Music için özel albümler ilk zamanlarda oldukça büyük bir pazarlama aracıydı. Drake gibi isimlerin albümleri ilk olarak platformda yayınlanmış ve buna rağmen rekorlara imza atmayı başarmıştı. Apple Music, önümüzdeki dönemde özel içeriklerini video kanadında sunmaya hazırlanıyor. Servis bu yolculuğa Planet of the Apps ve Carpool Karaoke ile başlamayı planlıyor.

İLGİLİ HABERLER