Eğlence

Apple Music’ten yeni şarkıların keşfi için yeni liste

apple music new music daily
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Spotify‘ı yakalamaya çalışan Apple Music, özellikle ABD’de etkileyici bir hızla büyümesini sürdürüyor. Apple bu büyümeyi biraz daha hızlandırmak için çevrimiçi servisini düzenli olarak yeniliyor. Bu doğrultuda Apple Music kullanıcılarına sunulan son yenilik, New Music Daily (Günlük Yeni Müzik) isimli çalma listesi oldu.

Apple, yeni çalma listesini “asla uyumayan, her gün kesinlikle kaçırmamanız gereken yeni şarkılarla güncellenen bir çalma listesi” olarak tanımlıyor. Listenin sürekli olarak güncellenmesi, daima yeni bir şeyler keşfetmek isteyen müzik severlerin ilgisini çekecek bir unsur olma potansiyeli taşıyor.

Apple’ın ilk New Music Daily listesinin tepesinde Taylor Swift’in en yeni şarkısı “The Man” bulunuyor. İlk listede Missy Elliott, Sturgill Simpson, Lana Del Ray ve Summer Walker gibi isimlerden de şarkılar bulunuyor.

Apple Music New Music Daily ile Spotify’a yanıt veriyor

New Music Daily ile Apple’ın Spotify’ın Haftalık Keşif ve Daily Mix listelerine yanıt verdiğini söylemek çok yanlış olmayacaktır. 2016’dan bu yana kullanıcılarına her gün altı adet Daily Mix listesi sunan Spotify, kısa süre önce haberleri ve müziği birleştiren Your Daily Drive isimli listeyi test etmeye başlamıştı. Apple Music’te de arkadaşların dinlediği şarkılardan oluşan Friends Mix ve yeni sanatçıların keşfine yardımcı olan Shazam’s Discovery Top 50 gibi listeler bulunuyor. Ancak New Music Daily bu listelere göre daha küresel bir yapıya sahip olacak gibi görünüyor. Apple’dan yapılan açıklamada, listede dünyanın dört bir yanından farklı türlerde şarkılara yer verileceği belirtildi.

İLGİLİ HABERLER