EğlenceManşetler

Apple Music için haziranda büyük yenilikler geliyor

apple music

apple musicApple, Bloomberg News tarafından verilen habere göre Apple Music servisini, “kolay kullanım için daha sezgisel” hâle getirmek amacıyla yeniden elden geçirmeyi planlıyor. Kaynaklara dayandırarak verdiği haberinde Bloomberg News, Apple’ın internet üzerinden dinleme ve indirme seçeneklerini daha iyi şekilde entegre edeceğini ve radyo servisini genişleteceğini iddia ediyor. Apple’ın güncellenmiş Apple Music servisini haziran ayındaki WWDC, yani Dünya Çapında Geliştiriciler Konferansında tanıtacağı söyleniyor.

Apple Music’in 13 milyon abonesi bulunurken, servis bir yandan karmaşık kullanıcı arayüzü ve çeşitli özelliklerin eksikliği nedeniyle eleştiriliyor. Music’in ilk yıllık dönemi içinde henüz önemli güncellemeler aldığını görmedik. Şirket bunun yerine genellikle iyileştirmeler yerine hata düzeltmelerine odaklandı.

Apple’ın Taylor Swift ve diğer müzisyenlerden gelen eleştirilerle de uğraşması ve sonuç olarak ücretsiz deneme süresi boyunca telif ücreti ödeme konusundaki politikasını değiştirmesi gerekmişti. Apple şu sıralar Taylor Swift’in rol aldığı bir pazarlama kampanyası yürütüyor ve Bloomberg News’in haberine göre Apple, yeni gelen özellikleri de daha yoğun bir pazarlama kampanyasıyla herkese duyuracak.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR: Apple Music İncelemesi

Bloomberg’in haberinde Apple Music üzerine içeride yaşanan çarpışmalara da değiniliyor. Apple bundan iki yıl önce Beats Music’i satın almıştı. Ancak Beats yöneticisi Jimmy Iovine’in Apple içinde bazı sürtüşmelere neden olduğu söyleniyor. Bloomberg, Iovine’in diğer Apple çalışanlarının gerçekleştirdiği pazarlıklardan ayrı olarak, sanatçılarla kendi pazarlıklarını yürüttüğünü iddia ediyor. Music’in yönetim yapısının karmaşık olduğu açık şekilde görülmekle birlikte, Iovine’in Taylor Swift ile ateşkese varılmasına yardımcı olduğu, ayrıca Drake’in en son albümünün ilk kez ve sadece Apple Music’te lanse edilmesinde de büyük rol oynadığı söyleniyor.

Bazı eleştirmenler Apple’ın internet üzerinden müzik dinleme pazarına geç girdiğini düşünüyor olabilir, ancak WWDC şirketin önünde bu kesimin düşüncülerini değiştirecek yenilikleri ve gelişimleri tanıtacağı önemli bir fırsat olarak duruyor.

İLGİLİ HABERLER