Eğlence

iTunes Festival bu yıl Apple Music Festival adıyla gerçekleştirilecek

apple-music-festival-180815

Apple, her yıl eylül ayında Londra’da gerçekleştirdiği müzik festivalinin bu yılki kadrosunu açıkladı. Geçmiş yıllarda “iTunes Festival” adıyla gerçekleştirilen festival, bu yıl Apple’ın yeni çevrim içi müzik servisinin şerefine “Apple Music Festival” adıyla düzenlenecek.

Geçmişte 30 güne yayılan konserler, bu yıl sadece 10 günle sınırlı kalacak. Pharrell Williams, One Direction, Florence + The Machine ve Disclosure gibi isimlerin sahne alacağı festival, 19-28 Eylül tarihleri arasında düzenlenecek.

Apple adına festival duyurusunu şirketin İnternet Yazılımı ve Servislerinden sorumlu başkan yardımcısı Eddy Cue yaptı. Bu yıl müzikseverler için özel bir şey yapmayı istediklerini söyleyen Cue, konser verecek müzisyenlerin Connect ve Beats 1 aracılığıyla hayranlarıyla doğrudan iletişime geçeceğine dikkat çekti.

Apple, konserleri yerinden izlemek isteyenlere bilet kazandırma geleneğini sürdürecek. Şirket bunun için Londra’daki yerel medya kuruluşlarıyla işbirliği yapacak. Londra’da olmayanlar ise konserleri iOS’in yeni Müzik uygulaması, iTunes Mac uygulaması ve Apple TV üzerinden izleyebilecek. Apple Music’in canlı radyo istasyonu Beats 1 da konserleri yayınlayacak. Kulis görüntüleriyse Apple Music Connect aracılığıyla paylaşılacak.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER