Eğlence

Apple Music aralık ayında Echo cihazlarında geliyor

Amazon’un Echo akıllı hoparlörleri hâli hazırda çeşitli müzik servislerini destekliyor. Spotify, Pandora, iHeartRadio ve TuneIn gibi servislere 17 Aralık’tan itibaren Apple Music de ekleniyor.

Apple Music kullanıcıları Alexa’dan, favori parçalarını, sanatçılarını ve albümlerini çalmasını isteyebilecek. Aynı zamanda serviste bulunan çalma listelerini ve radyo istasyonlarını da Alexa ile dinleme imkanına sahip olacak. Echo sahipleri Apple Music desteğini Alexa uygulaması içinden etkinleştirebilecekler. Hesaplarını bağladıktan sonra işlem tamamlanmış olacak.

Apple Music’i Echo cihazları üzerinden dinlemeye imkan tanımak, Apple’ın servislerini genellikle kendi donanımlarına özel kılma stratejisine ters düşüyor. Ancak şirket, yurt dışındanki en popüler ev hoparlörü platformunda servisini erişilebilir hâle getirmeyi mantıklı görmüş olmalı. Bu arada Apple’ın, Amazon’da daha fazla görünme konusunda epey hevesli olduğu anlaşılıyor. Bu ayın başlarında yapılan anlaşma ile e-ticaret devi iPhone, iPad ve diğer Apple ürünlerini sitesinde satmaya başlamıştı.

Amazon’un cihazlardan sorumlu kıdemli başkan yardımcısı Dave Limp, konuyla ilgili olarak yayınlanan bir blog yazısında, müziğin Alexa’daki en popüler özelliklerden bir tanesi olduğunu, Alexa’yı dört yıl önce çıkarmalarından bu yana, müşterilerinin evlerinde daha fazla müzik dinlediğini kaydetti. Müşterilerine büyük müzik sağlayıcılarını sunmaya kendilerini adadıklarını, Music Skill API’yi sadece geçen ay çıkarmalarına rağmen Alexa’daki müzik seçeneklerini daha fazla üst sınıf servisle genişlettiklerini dile getirdi.

İLGİLİ HABERLER