Teknoloji

Apple Music Android uygulamasına Chromecast desteği yolda

apple music android google asistan

Apple Music, şu anda Android cihazlarında kullanılabilen tek Apple servisi olma özelliğini taşıyor. Uygulama Android tabletlerde ve Chromebook’larla da uyumlu. Görünüşe göre Apple, çok yakında Chromecast ve Google Home hoparlör desteğini de bu uygulamaya ekleyecek.

9to5Google, Apple’ın bu hafta içinde çıkardığı güncellemelerin detaylarına göz atmış. Hafta başında Apple Music Android uygulamasının 2.8 sürümü yayınlandı. Bunu haftanın ilerleyen günlerinde yayınlanan 2.8.1 ve 2.8.2 güncellemeleri izledi. 29 Mart’ta yayınlanan 2.8.2 sürümünün kodlarında, Google’ın Cast entegrasyonu için başvuran geliştiricilere verdiği uygulama kimlik numalaralarına rastlandı.

Kayıt yaptırmak geliştiricilere özelleştirilmiş renkleri ve markaları kullanma izni veriyor. Görünüşe göre Apple, TV’ler ve akıllı ekranlar için kendine has bir Chromecast uygulama görünümü geliştiriyor. İlginçtir ki, Apple Music için iki farklı uygulama kimliği tanımlanmış.

Android uygulamasında Chromecast desteği sayesinde telefondaki Apple Music uygulaması üzerinden dinlenen bir parçayı Chromecast bağlı TV’ye, ya da Android TV’ye, Google Cast destekli TV’ye ya da Google Home hoparlöre yansıtmak mümkün olacak. Uygulanmasına bağlı olarak, kullanıcılar Android uygulamasını kullanarak çalan parçayı kontrol edebilecek veya mevcut parçalar arasında gezinebilecek.

9t05Google daha önce de Google Asistan için Apple Music desteğine dikkat çekmişti. Bu destek kullanıcıların müzik servisini bir Google hesabına doğrudan bağlamalarına izin verecek, bu sayede içerik servisini Asistan destekli herhangi bir akıllı cihazda kullanmak mümkün olacaktı. Ne var ki, Google kısa bir süre sonra bu desteği kaldırmıştı.

2.8.2 sürümünde Chromecast desteği henüz yok. Apple şu anda bu güncellemeyle işin temelini kuruyor gibi görünüyor. Ancak henüz uygulamaya Cast düğmesi gibi görsel unsurlar eklenmiş değil.

İLGİLİ HABERLER