Teknoloji

Apple manyetik konnektör patentiyle çevresel aksesuarları birleştirebilir

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

apple manyetik konnektor

Apple’ın iPad’i gerçek anlamda “bilişimin geleceği” şeklinde lanse edebilmesi için aynın anda birden fazla çevresel aksesuarın tablete bağlanabilmesini kolaylaştırması gerekiyor. iPhone üreticisinin bu konuda çalışmalar yaptığı ise ortaya çıkan bir patent dosyası sayesinde anlaşılıyor. Şirketin geliştirdiği patent, taşınabilir elektronik cihazlar için çevresel aksesuarları birleştirebilecek bir manyetik konnektör teknolojisini gözler önüne seriyor.

Apple manyetik konnektör patentiyle aynı anda cihaza güç ve veri araçlarıyla diğer aksesuarların aynı anda bağlanabilmesini mümkün kılabilir. MagSafe veya yuvarlak Apple Watch şarj cihazına birden fazla aksesuarın nasıl bağlanabileceğini şemalarla gösteren Apple, konnektörleri birbirlerine yakın tutmak içinse mıknatıslardan faydalanıyor. “Bağlantı Tespit Devresi” adını taşıyan sistem ise “canlı kontakların eşlenmemiş konnektörler tarafından ortaya çıkarılmasını engelliyor.”.

apple manyetik konnektor

Apple’ın patent dosyasında tanımladığı teknoloji, iPad Pro ile kullanıma sunulan Smart Connector’ın bir benzeri gibi gözüküyor. Smart Connector da manyetik olarak klavye aksesuarları ve iPad Pro’yu birleştiriyor. Ancak şu an için sadece klavye aksesuarları bu girişten faydalanabiliyor.

Apple, söz konusu teknolojinin patentlenmesi için hazırladığı başvurudaki çizimlerde iki farklı konnektör tipinden örnek olarak faydalanıyor.Konnektörlerden biri Lightning veya USB Type-C kablosuna benzerken, diğeri Apple Watch’un yuvarlak şarj cihazını hatırlatıyor. Şirket, patentte kullanılan illüstrasyonların sadece örnek vermek amacıyla yerleştirildiğini özellikle vurguluyor. Ancak Apple’ın bir teknolojinin patentini almasının o teknolojiyi hayata geçirmek anlamına gelmediğini de bir kez daha hatırlatmak gerekiyor. Yine de, Apple manyetik konnektör patentiyle 12 inç MacBook’ta MagSafe’e yer verilmemesinden dolayı üzülenlerin gönlünü alabilir.

İLGİLİ HABERLER