Teknoloji

Apple Mail ve Safari için yeni gizlilik özellikleri sunuyor

apple mail safari

Apple için kullanıcı gizliliği ana odak noktaları arasında bulunuyor. Şirket, WWDC 2021 etkinliğinde de buna uygun olarak bazı yeni özelliklerin duyurusunu yaptı. Apple, Mail ve Safari uygulamaları için gizlilik odaklı yeni özellikler açıkladı. Söz konusu yeni özellikler, kullanıcılara bu uygulamaların bilgilerini nasıl kullandığı konusunda daha fazla bilgi sağlayacak.

Mail uygulamasında takipçilere karşı savaş açan şirket, böylelikle e-postaların okunup okunmadığı bilgisinin üçüncü taraflara gönderilmesini engellemeyi amaçlıyor. Mail uygulamasında kullanıcıların IP’leri de artık varsayılan olarak gizlenecek. Aynı işlem Safari internet tarayıcısında da yapılacak.

Mail ve Safari’de kullanıcılarına gizlilik odaklı yeni özellikler sunan Apple, Uygulama Gizlilik Raporu’nun da duyurusunu yaptı. Söz konusu rapor sayesinde kullanıcılara yükledikleri uygulamalarla ilgili gizlilik ekseninde bilgiler verilecek.

Bu raporda uygulamaların kişi listesini, mikrofonu, konum verisini, diğer verileri veya belirteçleri nasıl kullandığını görmek mümkün olacak. Uygulama Gizlilik Raporu, hangi üçüncü taraf alanların kullanıcı bilgilerini aldığını da gösterecek.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER