Teknoloji

Apple mağazalarının tasarımında büyük rol oynayan yönetim kurulu üyesi emekliye ayrılıyor

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

mickey-drexler-apple-230115

1999 yılından bu yana Apple’ın yönetim kurulunda yer alan J.Crew CEO’su Mickey Drexler, mart ayında emekliye ayrılmaya hazırlanıyor. Drexler Apple’ın ilk perakende mağazalarının tasarım sürecinde önemli bir rol oynamıştı. Şirket Drexler’ın emeklilik kararını 10 Martta gerçekleştirilecek yıllık hissedarlar toplantısı için gönderdiği not ile duyururken, henüz Drexler’ın yerini kimin alacağına dair bir planlama yapılmadığı belirtildi.

70 yaşındaki Drexler, halihazırda Apple’ın sekiz kişilik yönetim kurulunun en yaşlı üyesi konumunda. Drexler’ı 66 yaşındaki Al Gore ve Ron Sugar izliyor. Drexler’ın emekliliğiyle birlikte şirketin en uzun süreli yönetim kurulu üyesi olma unvanı Arthur Levinson’a geçecek.

Apple’dan yapılan açıklamada Drexler’a yönetim kurulundaki 15 yıllık çalışmasından ötürü teşekkür edilirken, bu dönemde şirketin gelirlerinin 30 kart arttığına dikkat çekildi. Açıklamada Mickey Drexler’ın Apple’ın fiziksel mağazaları konusunda önemli danışmanlarından biri olduğunun da altı çizildi.

Apple’daki görev süresi sırasında çalıştığı Gap’ten kovulan Mickey Drexler, başka bir giyim markası olan J.Crew’in CEO’luğunu üstlenmişti. Drexler 2013 yılında gözlük üreticisi Warby Parker’ın da yönetim kuruluna girmişti.

İLGİLİ HABERLER