Teknoloji

Apple mini LED ekranlı iki MacBook Pro çıkarmayı planlıyor

yeni macbook pro 2021 M1X apple mac

Ünlü analist Ming Chi Kuo, Apple ürünleriyle ilgili isabetli analiz ve öngörüleriyle tanınıyor. Kuo’ya göre; Apple, MacBook Pro serisine 2021 itibarıyla mini LED ekranlı cihazlar eklemeye hazırlanıyor. Tecrübeli analistin en son raporuna göre, Apple gelecek yıl kendi tasarımı olan işlemcileri taşıyan iki MacBook Pro çıkaracak. Bu dizüstü bilgisayarlar mini LED ekranlarla ve yeni bir tasarımla gelecek.

Mini LED panel teknolojisi, mevcut MacBook modellerinde kullanılan LED arkadan aydınlatma teknolojisine kıyasla çok daha iyi bir yerde duruyor. Mini LED’ler LCD’nin alt tabakasının hemen arkasında yer alıyor ve doğru lokal aydınlatma sağlıyor. Böylelikle siyahlar biraz daha derinleşirken, renkler de daha doğru gösteriliyor. Parlaklık da daha belirgin hâle geliyor.

Kuo’ya göre, Apple mini LED panel teknolojisinin en büyük uygulayıcılarından biri olacak. Tecrübeli analist, Apple’ın iPad Pro serisinde de mini LED panellere yer vereceği öngörüsünde bulunmuştu. Kuo’nun en son raporunda Apple’ın 2021’de mini LED panelli 10 ila 12 milyon cihaz sevkiyatı gerçekleştireceğini belirtiyor.

Kuo, Apple’ın mini LED panel teknolojisine yatırım yapabilmesi için gerekli finansal rahatlığı kendi işlemcilerini tasarlayarak kazandığının da altını çizdi.

Kuo’ya göre; Apple, MacBook Pro serisi dışındaki dizüstü bilgisayarlarında da mini LED ekrana yer verecek. MacBook Air serisinin de 2022 itibarıyla mini LED ekranla buluşabileceği belirtiliyor.

İLGİLİ HABERLER