Teknoloji

Apple’ın daha hafif ve ince gövdeli 12 inç MacBook Air’ı buna benzeyebilir

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

apple-macbook-air-12-taslak-060115-1

Her yılın başında gündem CES ile yoğunken Apple ortaya bir dedikodu atıyor ve dikkatlerin kendisine doğru dönmesini sağlıyor. Böylelikle CES duyurularıyla dolu bir gündemde yine Apple’dan söz ediyoruz. Bu yıl da gelenek bozulmadı ve Apple’ın bu yıl çıkarmasını beklediğimiz 12 inç ekranlı MacBook Air ile ilgili yeni iddialar ortaya atıldı.

9to5Mac sitesinden Mark Gurman, 12 inç daha yüksek çözünürlüklü ekranlı ve yepyeni bir tasarıma sahip olacak MacBook Air ile ilgili birkaç detayı paylaştı.

Mark Gurman’ın söylediğine göre, Apple 2015 için yepyeni bir MacBook Air hazırlıyor. Bu yeni ürün radikal değişikliklere uğramış yepyeni bir tasarıma sahip olacak. Daha yüksek çözünürlüklü ekranı daha ince ve hafif gövdede sunmak adına standartlara uygun şekilde gelen tam boyutlu USB portları, MagSafe konnektörü ve SD kart yuvası gövdeden atılmış olacak. Apple’daki, beklenen bilgisayarın prototip versiyonlarını kullanmış kaynaklar makine hakkında detaylı bilgiler sağlamış ve bu bilgiler ışığında bir taslak çizim tasarlanmış. Böylelikle Apple 2012 yılında çıkardığı Retina ekranlı MacBook Pro’dan sonra ilk kez dizüstü Mac’lerde radikal bir tasarıma imza atmaya hazırlanıyor.

apple-macbook-air-12-taslak-060115-2

Gurman’ın kaynaklarına göre daha başka değişiklikler de olacak. Fonksiyon ve yön tuşları yeniden tasarlanıyor, klavye de avuç içi dayanak bölgelerinin üstünde, kenardan kenara yerleşiyor. Klavye daha küçük ve dar olacak, ayrıca izleme dörtgeninin de mevcut modellerdeki kadar derinliği olmayacak. Tabii ki, bunlar henüz dedikodu niteliğindeki bilgiler ve yanlış çıkma ihtimalleri de yadsınamayacak derecede. Ancak 9to5Mac sitesinin ve Mark Gurman’ın da güvenilirliğinin yüksek olduğunu biliyoruz.

Haberde yer alan fotoğraflar gerçek ürüne ait fotoğraflar değil. Sızan bilgiler ışığında taslak olarak çizildi. Ancak eğer kaynakların söylediği yanlış değilse, 2015 yılı içinde göreceğimiz yeni MacBook Air buna benzer bir gövdede; daha ince, hafif ve yüksek çözünürlüklü ekrana sahip şekilde gelecek.

İLGİLİ HABERLER