Teknoloji

Apple 12 inç ekranlı MacBook’un satışlarını durdurdu

apple macbook 12 inc
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Apple, 12 inç ekranlı MacBook satışlarını durdurdu. Dört yıl önce tanıtılan 12 inçlik MacBook, Apple’ın dizüstü bilgisayar portföyünün en ince üyesiydi. Şirket, bir önceki nesil (Retina ekransız) MacBook Air’in de satışlarını durdurdu.

12 inç ekranlı MacBook, iki yıldır yenilenmiyordu. Buna rağmen; inceliği ve hafifliği, söz konusu modeli diğer MacBook’lardan ayırıyordu. Ancak giriş seviyesi MacBook Pro’yla aynı fiyattan satılan MacBook, performansına yetişemediği bu cihazın gölgesinde kalmaya başlamıştı.

Görünen o ki; Apple, yeni MacBook Air’i MacBook’un varisi olarak değerlendiriyor. Yeni Air, 12 inçlik MacBook kadar ince ve hafif olmasa da, daha güçlü bir cihaz niteliği taşıyor. MacBook Air’in başlangıç fiyatını da aşağıya çeken şirket, dizüstü bilgisayarın baz versiyonunu ABD’de 1099 dolar karşılığında satılıyor. Türkiye’de bu versiyona sahip olmak için 8 bin 699 TL ödemek gerekiyor.

Apple 12 inç ekranlı MacBook ile vedalaşırken, giriş seviyesi MacBook Pro’yu da yeniledi. Artık sadece Touch Bar’lı MacBook Pro’ları satacak olan şirket, Air ve Pro serileri arasındaki çizgiyi de biraz daha kalınlaştırmışa benziyor. Yeni dönemde fiziksel bir Escape tuşu arayanların önündeki tek MacBook seçeneği, MacBook Air olacak.

İLGİLİ HABERLER