Teknoloji

Apple’ın bilgisayarı Mac Pro’nun performans sınırı görüldü

apple mac pro

Apple’ın profesyonelleri hedefleyen ve yüksek başlangıç fiyatına sahip masaüstü bilgisayarı Mac Pro’nun sınırının ne olduğunu merak edenler için canlı bir örnek geldi. Jonathan Morrison adlı bir YouTube yapımcısı, Google Chrome’da 6000 sekmeyi aynı anda açarak Mac Pro’nun belleğini tüketmeyi başardı.

Mac Pro’yu sınırlarına kadar zorlamak için farklı denemelerde bulunan Morrison, bunun için grafik kartlarından sadece bir tanesini kullanarak 16K video oynattı, aynı zamanda dünyaca ünlü iki müzik yapımcısı ile Mac Pro üzerinde çalışmalar yaptı. Bu işlerde Mac Pro hiçbir şekilde takılma yaşamadı.

Ancak Google Chrome ile birlikte Mac Pro’nun sınırlarını görmek mümkün oldu gibi görünüyor. Ne var ki, bu sınıra ulaşmak için de epey çaba sarfetmek gerekiyor.

Morrison, geçtiğimiz hafta sonuna girilirken paylaştığı tweetinde Google Chrome’un birçok bilgisayarda bulunandan çok daha fazla RAM tükettiğini gösterdi. Chrome genellikle sistem kaynaklarını savurgan biçimde kullanmasıyla bilinir. YouTube yapımcısı da bunu kullanmayı akıl etmişe benziyor.

Öncelikle 2000 sekme sayısına ulaşan Morrison, daha sonra 3000 sayısına çıktı. O zamana kadar Chrome 126 GB RAM tüketti. 4000 ve 5000 sekme geçildiğinde de bellek tüketimi 170 GB seviyesinde oldu. 6000 sekmeye çıkıldığında ise Chrome’un bellek tüketimi 857 GB gibi yüksek bir değere çıktı. Mac Pro sistemi kırmızı alarm vermeden önce paylaştığı son tweette bellek kullanımı 1401.42 GB olarak görülüyordu.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER