Teknoloji

Apple daha bağımsız çalışan bir Mac monitörü için hazırlık yapıyor

apple mac studio display

Dijital dünyanın öncü isimlerinden Apple, teknoloji severler için yeni bir sürpriz hazırlığında. Apple ile ilgili haberleriyle bildiğimiz Bloomberg muhabiri Mark Gurman’a göre, özellikle Mac tarafında büyük bir yenilik planlanıyor olabilir. Apple, Studio Display‘e benzer şekilde, Mac bilgisayarlar için kendi özel silikon çipine sahip yeni bir monitör tasarımı üzerinde çalışıyor. Bu monitör, ekranı aktif olarak kullanılmadığında bile akıllı bir ekran olarak işlev görebilecek şekilde tasarlanıyor.

Son zamanlarda, Apple’ın monitör tasarımları üzerindeki planlarına dair söylentiler dikkat çekmekte. Firmanın, 27 inçlik mini-LED bir ekran ve yüksek fiyatlı Apple Pro Display XDR’nin bir devam modeli üzerinde çalışıyor olabileceği konuşuluyor. Bu ekranların kendilerine entegre edilmiş Siri çağırma özelliği olabilir.

Apple Mac bilgisayarlara özel monitörün akıllı ekran özelliğini bir yerden hatırlıyoruz

Apple Mac bilgisayar monitörü için düşünülen yeni akıllı ekran özelliği, bu yılın ilerleyen zamanlarında iOS 17‘de gelmesi beklenen StandBy özelliğine oldukça benziyor. StandBy özelliği, iPhone’ların güç kaynağına bağlı ve yatay konumda olduğunda akıllı bir ekran olarak hizmet vermesini sağlıyor. Bu özellik, bir alarm saati özelliğini anımsatıyor ve gece uyurken ekranı kırmızıya çeviriyor, aynı zamanda StandBy’dan doğrudan kontrol edilebilen akıllı ev kontrolü ve araç takımları ekliyor.

Apple Mac bilgisayarlar için düşünülen bu özellik ya da benzeri bir özellik, geçen yıl iPad için ilk defa söylentiye dönüştü ancak Apple, 2023 WWDC’sinde tabletler için bu özelliği duyurmadı. İleriki iPadOS 17 sürümlerinde gelip gelmeyeceği şimdilik belirsiz.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER