Teknoloji

Apple Mac ailesinin yeni modellerini 27 Ekimde tanıtabilir

apple macDünyanın en büyük şirketlerinden biri, çeyrek sonuçlarını değerlendireceği toplantının tarihini değiştirirse bunun altında sağlam bir neden aranır. Bu değişikliğin anlık bir heves sonucunda yapılması pek olası değildir. Apple daha önce bu tarz bir değişikliği kıdemli çalışanlarının yönetim kurulu üyesi Bill Campbell’ın cenaze törenine katılabilmesi için yapmıştı. Şirket, üçüncü çeyrek sonuçlarını değerlendirmek için düzenleyeceği toplantının da tarihini değiştirdi. Ancak bu sefer değişikliğin nedenine ilişkin bir açıklama yapmadı.

Apple’ın toplantı tarihini bir açıklama yapmadan değiştirmesi, doğal olarak çeşitli spekülasyonları da beraberinde getirdi. Bu konudaki ilginç ama makul gerekçelendirmelerden birisi de uzun yıllardır Apple’ı yakından izleyen gazeteci Philip Elmer-DeWitt’ten geldi.

Elmer-DeWitt’e göre, şirketin 27 Ekimde düzenleyeceği çeyrek sonuçlarını değerlendirme toplantısını iki gün öne çekmesinin altında aynı tarihte başka bir etkinlik düzenleyecek olması yatıyor. Söz konusu etkinliğin ise ekim ayı içinde gerçekleşmesi pek çok kişi tarafından bilinen Mac etkinliği olduğu düşünülüyor.

Apple’ın neden bir tarih değişikliğine gittiği ve Mac etkinliğini 25 Ekimde gerçekleştirmediği sorusu da akıllara gelebilir. Ancak şirketin yeni ve heyecan verici Mac modellerini, iPhone satış rakamı ve diğer bilgilerin gölgesinde bırakmak istememiş olması muhtemel gözüküyor.

Apple Mac etkinliğinde yeni MacBook Pro, Air ve iMac’i tanıtabilir

Apple’ın Mac etkinliğinde oldukça kalabalık bir ürün kadrosunu gözler önüne çıkartması pek de şaşırtıcı olmayacaktır. Pek çok kişi etkinliğin yıldızının yeni MacBook Pro olacağını düşünüyor. Ancak yeni MacBook Air ve iMac modellerini de heyecanla bekleyen bir kitle bulunuyor.

İLGİLİ HABERLER