Teknoloji

Apple Logic Pro X’e Alchemy sentezleyicisi geldi

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

apple-logic-pro-x-260815

Apple’ın profesyonel müzik yapım uygulaması Logic Pro X büyük bir güncelleme aldı. Bu yazılım şirketin şimdiye kadar çıkardığı en iddialı yazılım araçlarından biri olma özelliği taşıyor.

Logic 10.2 sürümünün en önemli özelliğinin Alchemy olduğu söylenebilir. Başlangıçta Camel Audio tarafından geliştirilen, ancak Apple’ın bu geliştirici şirket yılın başlarında satın almasıyla birlikte Logic Pro X’e eklenen yazılım tabanlı sentezleyici epey yetenekli, her işi gerçekleştirebilen bir araç niteliğini taşıyor.

Alchemy örnekleri veya birden fazla tipteki, aralarında eski tip analog sentezlerin de bulunduğu sentezleri kullanarak sesler üretebiliyor. Bir yığın filtre ve modülasyon seçeneği de paket dahilinde geliyor. Böylelikle birçok farklı sesi oluşturma imkanı sunuluyor, ayrıca birçok kişinin duymasının imkansız olmasına yakın sesler bile oluşturulabiliyor. Bunun yanında Alchemy farklı sesler arasında akıllı bir geçiş yöntemi sunuyor, parmağınızı bir tabletin ekranında kaydırarak sanki bir enstrüman çalıyormuş gibi ses geçişleri yapmanız mümkün oluyor.

logic-pro-x-10-2-alchemy-260815

Apple’ın “transform pad” olarak adlandırdığı sekiz farklı segmente farklı sesler veya parametreler yerleştirilebiliyor. Kullanıcı fare imlecini bu segmentler üstünde gezdirdikçe sesler akıcı şekilde miksleniyor veya değişiyor, bu da ortaya daha rahat çalınabilir, deneysel bir deneyim sunuluyor. Logic Pro kullanıcılarının uygulamayı kullanmaya başladıkları andan itibaren keşfedecekleri birçok yer olacak, çünkü Alchemy 3 binin üstünde önceden ayarlanmış profille birlikte geliyor.

Alchemy’nin orijinal versiyonlarının satışı Camel Audio geçen ocak ayında kapılarını kapattığında durdurulmuştu. Ancak bu yıl içinde sunulan son GarageBand güncellemelerinin birinde daha basit ve sadeleştirilmiş versiyonunu görmüştük. Alchemy adı altında sunulmamakla birlikte güncelleme benzer şekilde segmentlere ayrılmış geçiş panelini içeriyordu.

Bu yılın başlarında GarageBand’e şarkıları doğrudan Apple Music Connect ile paylaşma fırsatı getirilmişti. Aynı özellik şimdi Logic ile de sunuluyor. MainStage ise kullanıcıların Logic’in yazılım araçlarını gerçek zamanda, performans odaklı ayarla çalmalarına olanak sağlıyor.

Tüm bu işlevlerle birlikte Apple’ın profesyonel müzik yazılımı Logic şarkı besteleme, kaydetme, çalma ve dağıtma gibi bütün işleri bir arada gerçekleştiren bir prodüksiyon stüdyosu olma özelliği taşıyor. Apple Music ve Connect özelliklerinin biraz daha geliştirilmesi gerekebilir, ancak Alchemy için yeni sürümü isteyenler varsa, Logic Pro X 10.2 mevcut Logic Pro X sahiplerine ücretsiz güncelleme olarak sunuluyor. Güncellemeden önce diskte yeteri kadar boş depolama alanının olup olmadığını kontrol etmelisiniz, çünkü Alchemy ek örneklemelerle birlikte 14 GB gibi bir alan kaplıyor.

İLGİLİ HABERLER