Teknoloji

Apple kendi içerik dağıtım ağını kullanmaya başladı

icloud-drive-030814

iOS veya Mac kullanıcısıysanız, çok yakında dosya indirmelerinizin veya içerik akışlarınızın yakın gelecekte hızlandığını farkedeceksiniz. Apple sessiz sedasız şekilde kendi içerik dağıtım ağına geçiş yaptı, Akamai veya Level 3 gibi servislere bağlı olmaktan kurtularak dosyaları doğrudan kendisi sunmaya başladı.

Saniyede onlarca terabitlik bant genişliğinin yanı sıra, Apple internet sağlayıcılarla doğrudan bağlantı kurmasına izin veren anlaşmalara da imza attı. Eğer her şey planlandığı gibi giderse, kullanıcılar uygulama güncellemelerini veya medya akışlarını, internetin çok yoğun olduğu zamanlarda bile hızlı şekilde gerçekleştirebilecek.

Yeni içerik dağıtım ağının şu an için sadece OS X tabanlı indirme işlemlerini kontrolüne aldığı söyleniyor. Yani henüz iPhone ile ilgili indirme ve yüklemeler ya da iTunes üzerinden kiralanan veya satın alınan içeriklerin indirilmesi veya akıtılması gibi işlerde hız artışının etkisini hissetmek mümkün değil. Apple’ın kendi içerik dağıtım ağına geçişi, iOS 8 ve OS X Yosemite ile birlikte sunulacak bulut tabanlı dosya depolama servisinin de daha düzgün işlemesini sağlayabilir.

İLGİLİ HABERLER