Teknoloji

Apple katlanabilir cihazlar için renkli e-ink ekran teknolojisini test ediyor

apple katlanabilir iphone
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Apple ürünleriyle ilgili isabetli analizleriyle tanınan analist Ming-Chi Kuo, şirketin katlanabilir telefon çalışmaları kapsamında yeni bir ekran teknolojisini test ettiğini belirtti. Kuo’ya göre, şirket katlanabilir telefonlar için renkli bir e-ink ekranı deniyor. Bu ekranın katlanabilir telefonlarda düşük güç tüketen ikinci ekran işlevini görebileceği belirtiliyor.

Cupertino merkezli şirketin kısa vadeli yol haritasında katlanabilir bir cihaz görünmüyor. Ancak Apple’ın özellikle iPad için katlanabilir tasarımları değerlendirdiğine dair haberler oldukça uzun süredir etrafta dolaşıyor.

Kuo, e-ink ekranın dışa bakan bir destek ekranı işlevi göreceğini düşünüyor. Bu ekran sayesinde kullanıcıların bazı işlerini katlanabilir telefonun ekranını tamamen açmadan yapabilmesi bekleniyor. İkinci ekranda e-ink teknolojisinin kullanılması, Apple’ı Android pazarındaki rakiplerinden ayırabilir.

Apple katlanabilir telefon ve tablet çıkarma konusunda şimdiye kadar net bir açıklama yapmış veya işaret vermiş değil. Ancak bu dönemde şirketin hazırlıklarıyla ilgili yeni haberler duymak da sürpriz olmayacaktır.

İLGİLİ HABERLER